Elazığ’ın Has Lezzeti Peynirli Ekmek

Elazığlıların vazgeçilmez tadı olan peynirli ekmeğin sırrı ne? İşte peynir şeker ve undan oluşan o eşsiz lezzet.

Elazığ’ın Has Lezzeti Peynirli Ekmek

Elazığlıların vazgeçemediği lezzet; şeker, peynir, un üçü bir araya geliyor ver nefis bir lezzet gerçekleşiyor.

Elazığ Yöresi has olan Peynirli Ekmek bu lezzet gittiği her yerde rağbet görüyor.

Elazığlıların vazgeçemediği bu lezzeti Elazığ’a gelip de tadanlar bir pişman, tatmayanlar bin pişman.

“OLUŞAN PEYNİR VE ŞEKER KARIŞIMI ORTAYA ÇIKAN LEZZET BU”

Peynirli ekmeğin yapım aşamasını anlatan Mehmet Usta, “Yapım aşaması çok basit aslında. Zaten bizim Elâzığ’ımıza özel bir yiyecek bu. Dışarılarda göremezsiniz. Sadece Elazığ’a özgü bir yiyecek. Yapım aşamasının zaten fazla eziyet isteyen bir tarafı yok. Sadece normal hamurumuzdan oluşan peynir ve şeker karışımı ortaya çıkan lezzet bu” şeklinde konuştu.

MEHMET USTA: YİYİNCE DİYORLARDI Kİ YA BÖYLE BİR LEZZET OLAMAZ

Mehmet usta, Geçtiğimiz günlerde Yenikapı’da düzenlenen “Elazığ Günlerinde” de Peynirli ekmeğe talebin çok fazla olduğunu söyleyerek, “Yenikapı’da peynirli ekmek yaptığımız zaman kuyruktaki insanlar acaba neyi bekliyorlar diye merak ediyorlardı, kuyruğa giriyorlardı. Kuyruktan sonra diyorlardı acaba bu peynirli ekmek nasıl bir şey biz çok merak ediyoruz. Herkes peynirli ekmek deyip duruyor biz Elazığ’da yapılıyor da bu biz daha önce tatmadık bir tadalım bakalım. Biz de kendilerine ikram ediyorduk. Yiyince diyorlardı ki ya böyle bir lezzet olamaz. O kadar ki memnun kalmışlardı yani. Çok da beğendiler. Bizlerde yapmaktan daha çok zevk alıyorduk” dedi.

MUHTAR COŞKUN: ANTEP’İN BAKLAVASI VARSA BİZİM DE PEYNİRLİ EKMEĞİMİZ VAR

Antep’in Baklavası varsa bizimde peynirli ekmeğimiz var diyerek sözlerine başlayan Doğukent Mahalle Muhtarı Muhammet Coşkun ise, “Geçen haftalarda İstanbul’da tanıtım günlerimiz oldu. Orada da bir stant aldık. Aynı şekilde bu peynirli ekmek lezzetini İstanbul’a taşıdık. Hakikaten orada fuarın en iyisiyiz diyebilirdik çünkü standımıza bayağı bir ilgi vardı, yoğunluk vardı. Tabii bu peynirli ekmeğimiz Elazığ’a has bir tatlı şeklimiz. Nasıl Antep’in baklavası varsa bizim de peynirli ekmeğimiz var. Peynirli ekmeğimiz taze peynirden yani bizim Elâzığ’ımızın taze peynirinden yaklaşık 1 kg peynire yarım kg şeker karışımıyla hamurumuza işlediğimiz bir lezzetimizdir. Tabii biz İstanbul’a gittiğimiz zaman oradaki vatandaşların bize olan özlemini gördük, bize olan sevgilerini gördük. Tabii biz İstanbul da tamamen yerliydik” ifadelerinde bulundu.

VİDEO:

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137