Elazığ’ın kanaat önderlerinden hayatını ilime adayan, çok sayıda öğrenci yetiştiren 81 yaşındaki Cemalettin Emiroğlu, sabah saatlerinde hayatını kaybetti.
İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda vaizlik ve Kur’an öğreticiliği görevlerinde de bulunan Cemalettin Emiroğlu, çok sayıda öğrenci yetiştirmişti.
CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU
Merhum Cemalettin Emiroğlu için bugün öğle namazına müteakip İmam-ı Azam Camiinde cenaze namazı kılınacağı ardından da Harput’taki aile mezarlığına defnedileceği öğrenildi.
Kanal Fırat Medya grubu olarak merhum Cemalettin Emiroğlu hocaya Allah’tan rahmet başta ailesi olmak üzere, yakınlarına, sevenlerine, öğrencilerine ve tüm şehrimize başsağlığı ve sabır dileriz…

CEMALETTİN EMİROĞLU KİMDİR?
Cemalettin Emiroğlu 1940 yılında Elazığ'da doğdu. Konya Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun olan Emiroğlu, 1976'da Elazığ'da açılan Diyanet Eğitim Merkezi'nin kurucu müdürlüğü görevinde bulundu. İmam Hatip Lisesi'nde meslek dersleri öğretmenliği ve Elazığ Müftülüğü Merkez Vaizliği görevinin ardından emekli olan Cemalettin Emiroğlu,  emekliliği sırasında da boş durmayarak ilmî çalışmalarına devam etti. Emiroğlu’nun; Dinden Çıkaran Sözler (Elfaz-ı Küfür) (1988), Hz. Muhammed (s.a.v) 'in Pak Dilinden Seçilmiş Duaları (1990), Sohbetname (3 cilt, 1983-1985), Tövbe Kapısı Açıktır (2017) ve Peygamberin Kadınlara Öğütleri, Kurtuluşa Davet (2017) adlı kitap çalışmaları ile birçok makalesi bulunuyor.