Merakla beklenen Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yayımlanan kararnameye göre Elazığ Valiliği’nde de değişiklik yapıldı.

Elazığ Valiliği görevine Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık Getirildi.

Görev yaptığı süre içerisinde başarılı çalışmalara imza atan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise, Sakarya Valiliğine getirildi.

ELAZIĞ VALİSİ ERKAYA YIRIK KİMDİR?

1968 yılında Aksaray ilinde doğdu. İlköğrenimini 1980 yılında Almanya'da tamamlayan Erkaya YIRIK orta ve lise eğitimini Aksaray'da gördükten sonra 1987 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1991 yılında mezun oldu.

1994 yılında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu sınavı kazanarak Niğde Kaymakam Adayı olarak mesleğe girdi. Sırasıyla Kastamonu Araç, Konya-Emirgazi, Sinop-Dikmen, Bingöl-Yedisu, Yozgat-Şefaatli Kaymakamlığı, 2005-2006 yıllarında Aksaray İl Özel İdaresi Kurucu Genel Sekreterliğini yaptıktan sonra Yozgat Vali Yardımcılığı, Konya-Kulu Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

2010 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. 3 yıl süren Mardin-Kızıltepe Kaymakamlığı görevinden sonra Melikgazi Kaymakamı olarak mesleğe devam eden Erkaya YIRIK; Hidayet Nur, Numan, Selim ve Durmuş Alp’ in babası olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.