Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programının Pazartesi günkü canlı yayın konuğu Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Cebrail Top oldu.

Programda esnafın sorunları konuşulurken, Bakkallar Odası Başkanı Cebrail Top, Elazığlı esnafa verilen deprem kredilerini gündeme getirdi ve deprem kredilerinin ertelenmesi gerektiğini söyledi.

FURKAN DİLAVER’DEN CANLI YAYINDA “ESNAF İÇİN BİRLİK OLUN” ÇAĞRISI

Bunun üzerine program sunucusu Furkan Dilaver, Elazığ’daki esnafın sıkıntı içerisinde olduğunu Elazığ’daki tüm odaların esnafların bu talebine duyarsız kalmamaları gerekitğine dikkat çekerek, “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Elazığ Ticaret Borsası, Elazığ’daki tüm kooperatifler, Elazığ’daki tüm birlikler ve Elazığ’daki 25 oda başkanı bir araya gelip bu konuyla ilgili her hangi bir yerde açıklama yapıp tek ses olurlarsa konunun çözülebileceğine inanıyorum. Odalarımız çalışmalar yapıyorlar ama kredi soru halen çözülmediyse demekki birlik olup tek ses çıkarmak gerekiyor” diyerek kredilerin ertelenmesiyle ilgili Elazığ’daki tüm oda başkanlarının birlik olmadığını söyledi.

BAKKALAR ODASI BAŞKANI: DOĞRU SÖYLÜYORSUNUZ! TEK SES OLMAMIŞIZ

Elazığ Bakkalar ve Tekel Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top’da Furkan Dilaver’in bu sözlerine “Kredilerin ertelenmesiyle ilgili bir araya gelip tek ses olmamışız. Doğru söylüyorsunuz, haklısınız” dedi.

CEMİL ERDEM, OLAĞAN ÜSTÜ TOPLANTI YAPTI

Bu programın ardından Elazığ Esnaf Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, konuyla ilgili esnaf odaları başkanlarıyla bir toplantı yaptı. Esnaf odaları başkanları çok önemli bir durum olduğu ifade edilerek toplantıya davet edildi.

CEMİL ERDEM: ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMİŞTİR VE DEVAM ETMEKTEDİR

Olağan üstü toplantının konusu Furkan Dilaver’in açıklamaları oldu. Toplantıda açıklama yapan Cemil Erdem “Furkan Dilaver ile Son Baskı” programında konuşulanlarla ilgili “Furkan Dilaver’in oda başkanlarımızdan acilen bir özür dilemesi gerekmektedir. İlimizde bir deprem yaşanmış, o depremde esnaf ve sanatkarlarımız en çok etkilenen taraf olmuştur. Bizler esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını her toplantıda, her platformda dile getirmek için çalışmalarımız devam etmiştir ve devam etmektedir. Ama sanki başkanlarımız çalışmıyorlar, bir araya gelmiyorlar, toplanmıyorlar gibi konuların işlenmesi oda başkanlarımıza haksızlık yapılmaktadır. Furkan kardeşimizin de ya özür dilemesi lazım, ya istifa etmesi lazım” dedi.

VİDEO