Elazığlı Gazeteci-Yazar Gülşah Babayiğit’inde aralarında bulunduğu 21 Kadın 21 Öykü isimli kolektif çalışma 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde edebiyat severlerle buluştu.

Editörlüğünü Funda Ergenekon’un üstlendiği kitap aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olması ile edebiyat dünyasında bir ilk. Edebiyat alanında ilk defa yapılan bu çalışmada kadın gözünden, kadınlar konu alındı.

BABAYİĞİT: ANLAMLI BİR BİRLİKTELİK SAĞLANABİLİR

Gazeteci yazar Gülşah Babayiğit, “Birlikte daha güçlüyüz” sloganı ile yola çıktıklarını, amaçlarının öyküleri ile kadın sorunlarını, kadın dili ile anlatarak fark yaratmak, geliri ile de genç kızların eğitim hayatına destek vermek” olduğunu; bu şekilde kadınların emeğinin yine kadınlar için kullanılarak anlamlı bir birliktelik sağlanabildiğini aktardı. 

21 Kadın 21 Öykü kitap seçkisinde yazar Aybüke Çolakoğlu, Ayser Özbulut, Belgin Bıyıkoğlu, Berrin Yelkenbiçer, Birsen Yurtdaş, Dilek İşcen Akışık, Elif Yalçın, Esra Sungun, Ferah Aladağ, Feride Cihan Göktan, Funda Ergenekon, Gülşah Babayiğit, Hatice Dökmen, Kerime Ural Cengiz, Meral Kurulay, Meyrem Karadeniz, Mezbure Keleş, Neslihan Eruslu, Nesrin Aslan, Raziye Demiralay, Zeynep Kasap yer alıyor.