Elazığlı Heykeltıraş Bir Aşk Hikayesini Ölümsüzleştirdi

Yaptığı eserlerle büyük beğeni toplayan Elazığ Ağın doğumlu heykeltıraş, seramik sanatçısı Emrullah Güler aynı yastıkta geçen 60 yıllık bir aşk hikayesini ölümsüzleştirdi.

Elazığlı Heykeltıraş Bir Aşk Hikayesini Ölümsüzleştirdi

Elazığ Ağın ilçesi doğumlu olan ve Malatya’da ikamet eden Emrullah Güler, İnönü Üniversitesi Resim İş Öğretmenliği Heykeltıraş Ana Sanat Bölümü’nden mezun olduktan sonra İstanbul’da Seramik eğitimi alıyor.

Aldığı eğitimlerin ardından kendisine ait Mavi Sanat Evi’nde yaptığı eserlerle büyük beğeni kazanan Heykeltıraş ve Seramik Sanatçısı Emrullah Güler, son olarak bir aşk hikayesini ölümsüzleştirdi.

ONLARI ÖLÜM BİLE AYIRAMADI

Aslen Malatyalı olan Almanya'da yaşayan yarım asırdan fazla evli olan Ali ve Gülperi çiftini ölüm de ayırmamıştı. 2018 yılında Almanya'da vefat eden Ali Ülger'in cenazesi vefatından 3 gün sonra memleketine getirilmiş. Gülperi Ülger, eşinin ölümüne dayanamayıp eşinin tabutu başında kalp krizi geçirerek hayata gözlerini yummuştu. 60 yıl boyunca aynı yastığa baş koyan çifti ölüm bile ayıramamış ikisi de aynı gün defnedilmişti. Çiftin herkese örnek olacak yaşantısını unutturmamak ve yaşatmak isteyen evlat ve torunları da bir anıt mezar yaptırdı.

60 yıllık evli olan, bu sürede birbirine sadık kalan ve peş peşe hayatını kaybeden Ali Ülger ve Gülperi Ülger çiftinin bu aşk hikayesini eseriyle ölümsüzleştiren heykeltıraş ve seramik sanatçısı Emrullah Güler, böyle bir çalışmayı ilk kez gerçekleştirdiğini söyledi.

GÜLER: ALİ AMCANIN VE GÜLPERİ TEYZENİN YÜREKLERİNDEKİ SEVGİYİ CİSİMLEŞTİRDİK

Soyut kavramlar üzerine sanat icra etmenin zor olduğunu söyleyen heykeltıraş ve seramik sanatçısı Emrullah Güler, "Ali amca ve Gülperi teyzenin heykellerinin yapılması istendiğinde, eşimde heykeltıraş olduğu için şaşırdık. Sonra Ali amcanın ve Gülperi teyzenin hikayesini öğrendik. Sizin de bildiğiniz gibi onların birbirlerine duydukları  sevgi, etraflarına yaydıkları iyilik hikayelerinin ve ömürlerinin özeti gibi. Sevginin iyiliğin ve güzelliğin heykelini yapma fırsatı her zaman insanın eline geçmiyor. Eşim ve ben bu sevgiyi ve iyiliği heykelimizde yansıtmak istedik. Sevgide iyilikte görülebilir değildir, yüreklerdedir. Sanat iyiliği ve güzelliği yaşatmak içindir. Hayatta güzel olan ne varsa sanatta cisimleşir. Biz de heykelimizde Ali amcanın ve Gülperi teyzenin yüreklerinden taşan sevgiyi ve iyiliği cisimleştirdik." şeklinde konuştu.

Çiftin sevgisine yakışır bir eser oluşturmaya çalıştığını ifade eden Güler, bu aşkın kalıcı olması için önemli bir görev üstlendiğini belirtti. Heykeltıraş Emrullah Güler’in yaptığı heykel, Ali ve Gülperi çiftinin mezarının başında sergileniyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Putçu
Putçu - 5 yıl Önce

Deli nuro da senin gibiydi manyak putçu

Kürşad
Kürşad @Putçu - 5 yıl Önce

"En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır. Gerçek kurtuluş ancak cehaletin ortadan kaldırılmasıyla olur. Cehalet kaldırılmadıkça toplum yerinde kalıyor demektir, yerinde duran bir şey ise geriye gidiyor demektir." Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

Kürşad
Kürşad @Putçu - 5 yıl Önce

Gelmiş yine bi "putçu". bu zihniyet hiçbi zaman şaşmaz. heykel görünce mutlaka bi "putçu" diye yaftalayan mutlaka çıkar.mesela bu arkadaş gibileri çocuklara tecavüz edilirken ses çıkarmaz,şort giyen kızları dövenlere ses çıkarmaz,ahlaksızlara,kul hakkı yiyenlere,iftira atanlara, yalancılara, düzenbazlara ses çıkarmaz ama gelir sanata ses çıkarır.sorsan ben müslümanım der.tarihte puta tapmayan tek millet Türk Milletidir.bu cahil zihniyetinizle ülkenin başındaki en büyük belasınız.

Oktay
Oktay @Putçu - 5 yıl Önce

Ülkemizin bu kafalardan tez zamanda kurtulması dileğiyle...Yobazın olmadığı her yer cennettir..

Vedat
Vedat @Putçu - 5 yıl Önce

Kimse Heykele tapmıyor. Ancak parayı put edip tapanlar çok, para için Dine aykırı herşeyi mübah görenler çok

Sami
Sami @Putçu - 5 yıl Önce

Sizin kafalar bu memleketi bu hale getirdi.Bu kafalar bu memleketi her geçen sene yaşanmaz hale getiriyor. Seçtiğiniz Belediye Başkanı da Belediyenin önünden Çubukbey ve Balakgazi anıtlarını kaldırmıştı. Anıtlara gösterilen hassaisyeti, işi ehline verme, halkın parasını çarçur etmememe, boç batağına sokmamak, dürüstlük, liyakat konusunda da gösterebilseniz keşke

Emrullah Güler
Emrullah Güler - 4 yıl Önce

Sanatın her dalı güzeldir ' hepside kendi içinde guzeli' iyiyi barındırır 'sevgiyle kaliniz.

SIRADAKİ HABER

banner137