Yeniden Refah Partisi’nin birinci büyük olağan genel kongresi gerçekleştirildi.

Elazığ’dan da 16 otobüsü dolduran partililer, Ankara’da gerçekleştirilen kongreye katılım sağladı..

Kongrede tek aday olan Milli Görüş Hareketinin Kurucu Lideri ve Merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın Oğlu Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan partililerine seslendi.

ERBAKAN: BÖLGE ÜLKELERİNİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK POTANSİYELE SAHİBİZ

Kongrede konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, üretim, istihdam ve ihracat ekonomisini uygulayacaklarını belirterek, "Siyaset; bütün insanlığın kurtuluşu için zalimin zulmüne dur demek, mazlumların, ezilenlerin, gariplerin haklarını korumak için yapılırsa ibadet olur. İşte bizim siyasetimiz böyle bir siyasettir. Biz petrol, çimento, borç, faiz ekonomisi yerine üretim, istihdam ve ihracat ekonomisini uygulayacağız. Türkiye komşu ülkelerden, uzak yerlerden tarım ve hayvancılık ihtiyaçlarını karşılıyor. Biz, bütün bölge ülkelerinin ihtiyaçlarını karşılayacak potansiyele sahibiz. Tarım ve hayvancılığı en güçlü şekilde destekleyeceğiz" diye konuştu.

ERBAKAN: DİN, DİL, IRK AYRIMINI GÖZETMEKSİZİN HİZMET EDECEĞİZ

Türkiye'deki huzur ve barışın adaletle sağlanabileceğini kaydeden Fatih Erbakan, iktidar olmaları halinde haklının güçlü olduğu bir yargı düzeni oluşturacaklarını belirterek, "Bütün insanlarımıza din, dil, ırk ayrımını gözetmeksizin hizmet edeceğiz. Biz vatandaşımızı Türk-Kürt, Alevi-Sünni, dindar-laik olarak ayırmayacağız" dedi.

Tek liste ile gidilen kongrede partinin genel merkez teşkilat başkan yardımcısı olan Elazığlı Mehmet Gül, Merkez Karar Yürütme Kurulu’nda, Mehmet Tan ise Disiplin Kurulu yeden listesinde yer aldı.