Elazığ’da meydana gelen deprem nedeniyle eğitim ve öğretim bir hafta daha ertelenerek okulların 24 Şubat 2020 tarihinde açılacağı açıklandı.

Yaşanan yıkıcı deprem nedeniyle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili ve ETSO Eğitim Komisyonu Başkanı Veli Aksu, Elazığ’da öğrencilerin durumuyla ilgili CİMER’e yazı yazdı.

Üç madde de durumu belirten Veli Aksu’nun öğrenciler adına talepleri şöyle;

  1. 2020 yılında Üniversite sınavına girecek, deprem bölgesinde ki öğrenciler için bütün Üniversitelerin bütün bölümlerinde geçerli olmak üzere o bölümü tercih eden öğrenciye 10 puan (5 puan) yukarıdaki üniversiteyi tercih ettiğinde yerleştirilebilsin. Örneğin Fırat Üniversitesi 2019 yılında 160 öğrenci almış ve taban puanı 467’dir. Bu fakülte yine, 160 öğrenciyi Türkiye genelinden alsın. Fakat bu taban puanının 10 puan aşağısına kadar olan depremzede öğrencileri de fazladan alsın. Bu şekilde olan öğrenci sayısı 5 kişi ise, fakülte kontenjanı 165 olur. Bu şekilde diğer illerde ki öğrencilere herhangi bir haksızlık yapılmamış olur. Deprem öğrencilerine bu hemen açıklandığında bir motivasyon sağlanır. Ve öğrencilerin daha fazla ders çalışması sağlanmış olur. Çünkü 1 aydır öğrenciler çok zor durumda, bazıları çadırda kalıyor diğerlerinin psikolojileri bozulmuş durumdadır.

  1. 2020yılında LGS sınavına girecek öğrenciler için, deprem bölgesinde ki kontenjanlar artırılıp, Elazığ merkeze bir fen lisesi ve Palu- Kovancılar bölgesinde bir proje okulu açılarak, LGS ye girecek öğrenciler için, ekstra bir motivasyon sağlanabilir.

  1. KPSS ye girecek öğrenciler için, birinci madde, yazdığıma benzer bir uygulama yapılabilinir.