Elazığlı Öğrencilere Ek Puan Verilecek mi?

Elazığ'a gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim alanında Elazığ'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Bakan Selçuk, Elazığlı öğrencilerin merakla beklediği soruları da cevaplandırdı.

Elazığlı Öğrencilere Ek Puan Verilecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Elazığ’daki yıkıcı depremin ardından yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk, Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde basın açıklaması yaptı.

Kamuoyunda merak edilen iki soru vardı. Elazığ’da okul tatili uzatılacak mı ve sınavlarda Elazığlı öğrencilere ek puan verilecek mi? Bakan Selçuk bu iki soruyu da cevaplandırdı.

“BU AŞAMALAR TAMAMEN BİTTİ”

“Yarın Elazığ’da okul zili çalacak. Velilerimiz bilsinler ki, öğretmenlerimizin de çabası dahilinde öğrencilerimiz için tam gün eğitim uygulamasından ikili eğitime geçildi. Hiçbir sıkıntı olmadan eğitim hayatı kaldığı yerden devam edecek. Öğrenciler en yakın hangi okula ilişkilendirilecek bu aşamalar tamamen bitti. 17 okulda yaklaşık 9 bin öğrenci, 2 bin de ilçelerden olmak üzere toplam 11 bin öğrenci yarın hangi okula gidecek, bunlar belirlendi” dedi.

"EK PUAN SÖZ KONUSU DEĞİL"

Ardından Bakan Selçuk’a merkezi sınavlarda Elazığlı öğrencilerin ek puan talebi de soruldu. Bakan Selçuk ek puan talebiyle ilgili, “Ek puan meselesi eğitimsel bir mesele olmanın ötesinde hukuki bir meseledir. Bunu gerekli hukuk kurumlarıyla da danışarak, istişare ederek değerlendirme imkanımız oldu. Bir ek puan söz konusu değil. Çünkü sınavların iptal edilmesi ve sınava giren tüm çocukların sınavlarının riske girmesi söz konusu. O nedenle hukuki konudaki danışmanlarımız uzmanlarımız, hukuk kurumlarımızdan aldığımız geri bildirimlerde bunun bu şekilde olması daha uygun olacağını gösteriyor” dedi.   

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2020, 13:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Gani
Gani - 4 yıl Önce

Elazığ a yeni ögretmenevi yapılacak mı

Ferda prilioğlu
Ferda prilioğlu - 4 yıl Önce

Hukuk sade bu konudamı işliyor ne olacak bu çocukların hali korkularından derse adapte olamıyorlar vebaldir bu

Şaşırmadık
Şaşırmadık - 4 yıl Önce

Basını, bürokratı, şehrin ileri gelenleri ve de gereksiz vekilleri... (g.erol hariç) Hepiniz bu süreçte sınıfta kaldınız maalesef

Tarık
Tarık - 4 yıl Önce

Ek puan vermek tabiki haksızlıktır.Bakana katılıyorum.

Elazığ lı
Elazığ lı - 4 yıl Önce

Okullar tatil olsun millet perişan oldu

GAKKO
GAKKO - 4 yıl Önce

Hukuki boyut diyorsunuz ama öğrenciler bir buçuk aydır okula gitmiyorlar. Derslerden koptular. Sınava girecek öğrencilere ek puan verilmelidir. İşin bir de vicdani boyutu var sayın bakan.

Serdar Aslan
Serdar Aslan - 4 yıl Önce

Peki o yok bu yok ne olacak bu memlekete

SIRADAKİ HABER

banner137