Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Hemşerimiz Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ın girişimleriyle Elazığlı şehidimiz Tabip Asteğmen Yüksel Demir’in adı Gazi Üniversitesi’nde yaşatılacak…

Haberi sosyal medya hesaplarından duyuran Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “Fakültemiz Yönetim Kurulunun teklifi, Üniversitemiz Senatosunun Oybirliği ile Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 1995 Mezunu, 1997 yılında Bingöl Kırsalında şehit olan meslektaşımız Şehit Tabip Asteğmen Yüksel Demir'in ismi  birinci anfimize verilmiştir. Şehidimizin ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi.

3 Mayıs 1970 yılında Elazığ’ın Palu İlçesi’nde doğan şehidimiz Doğan, yedi kardeşin en büyüğü..  1977-1982 yılları arasında Kovancılar ilkokulunda,1982-1988 yılları arasında Kovancılar lisesinde eğitim gördü. 1989 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı, altı yıl süren eğitimini 1995 yılında başarı ile tamamladı.  Doktor Yüksel Demir mezuniyetinin ardından memleketi Elazığ’da  Yeni Mahalle’de Sağlık Ocağında hizmet vermeye başladı.

Vazifesine Arıcak / Erimli Beldesi sağlık ocağında devam ederken vatani borcunu ödemek üzere görev yerinden ayrıldı.  1996 yılında Samsun´da gördüğü yedek subay eğitiminin ardından Bingöl/Yedisu İlçe Jandarma Tabip Asteğmen olarak askerlik hizmetini vermeye başladı. İnsanları daha sağlıklı ve daha uzun yaşatmayı hayat felsefesi olarak kabullenen, yüreği vatan sevgisiyle dolu Teğmen Yüksel Demir,  6 Kasım 1997 perşembe günü Bingöl/Yedisu/Işıklı mevkiinde hain teröristlerle girilen çatışmada vatan borcunu en yüksek bedel ile ödedi ve şehit oldu..

Vatani görevinin yedinci ayında şehit olan Tabip Teğmen Yüksel Demir geride, gözü yaşlı ailesini ve henüz yeni evlendiği eşini bıraktı. Demir, son yolculuğuna Kovancılar İlçesi’nde düzenlenen törenle uğurlandı.