Özbekistan’ın milli sporu olan ve Judoyla benzerlik gösteren spor branşında Elazığlı sporcular önemli bir başarı elde etti.

28 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Bilecik’te yapılan Gençler ve Ümitler Türkiye Şampiyonasında Nursena Sinanoğlu 52 kilogramda Türkiye 2’incisi, 57 kilogramda Hatice Kaya Gençler Kuraş Türkiye 3’üncüsü ve Ertuğrul Mert Sayın 81 kilogramda Türkiye 3’üncüsü oldu.

Şampiyonada dikkatleri üzerine çeken Elazığlı sporcumuz Nursena Sinanoğlu adeta Milli takıma da göz kırpmış oldu.

Beğenileri üzerine toplayan genç sporcunun Yunanistan da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında yer alınacağı tahmin ediliyor.

AKSUOĞLU: ÜLKE OLARAK ORADAN ÇOK İYİ SONUÇLAR ÇIKARACAĞIZ

Konu üzerine açıklama yapan Elazığlı Antrenör Zafer Aksuoğlu, ‘’İlimize yeni bir spor branşıyla tanıştırdık. Sporcularımızla birlikte 28 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Bilecik’te yapılan Gençler ve Ümitler Türkiye Şampiyonasına katıldık. 3 sporcumuz önemli dereceler yaptı. Bende bu Şampiyonada Doğu ve Güneydoğu Bölgesini temsilen hakem olarak görev yaptım. Yakın tarihte de, 14-15 Aralıkta Kuraş Büyükler Türkiye Şampiyonasında görev aldık. Nisan ayında Yunanistan da Avrupa Şampiyonası var. İnşallah Ülke olarak oradan çok iyi sonuçlar çıkaracağız’’ dedi.