Hem yiyecek hem de ilca yapımında kullanılan, Çin Meyvesi olarak bilinen Hünnap’ı tadan Elazığlı Cahit Avcı, Doğankuş köyündeki bahçesine deneme amaçlı hünnap ağacı dikti.

Kalp ve damar sağlığına, kas ve kemik ağrılarına iyi gelen hünnap besin değeri oldukça yüksek bir meyve olarak biliniyor.

Besin değerlerinin yüksek olmasından dolayı özellikle kanseri önleyeceği özelliğe sahip olan, Antioksidan ve C vitamini kaynağı olan Hünnapı bahçesinde yetiştirmeyi başaran Avcı’nın şimdilerde bahçesinde otuz hünnap ağacı bulunuyor.

AVCI: ELAZIĞ TAM BU MEYVENİN İKLİMİ

Elazığlı Cahit Avcı, “Ana vatanı suriye bu meyvenin. Daha sonra Çin’e gidip yayılmış. Meyveden ilk sene ürün alamasak da ikinci sene mutlaka verim alıyoruz. Meyve soğuk havaya da dayanaklı olduğu için erken verim veriyor. Meyve çiçeğini mayıs gibi açıyor. Elazığ tam bu meyvenin iklimi” dedi.

Bahçesine gelen misafirlerine hünnap meyvesinden ikram eden Avcı, meyveyi tadanların şaşkınlık yaşadığını belirterek, bahçesine hünnap dikmek isteyenlere, “gülü seven dikenine katlanır” dedi.

AVCI: GÜLÜ SEVEN DİKENİNE KATLANIR

Avcı, “Bu meyveyi çok kişiye tattırdım ama çoğu kişi anlamadı. Bayağı bir beğenide kazandı. Bu meyveye elma diyende oldu hurma diyende oldu. Kışın soğuk algınlığına iyi geliyor. Yaprağını da kaynatıp çayda yapabilirler. Önümüzdeki yıl daha çok ekmeyi düşünüyorum. Elazığlılara da ekmelerini tavsiye ederim. Sadece biraz dikenli ama gülü seven dikenine katlanır” diye ifade etti.