Kendisine ait olmayan paraya el sürmedi, anında sahibine geri verdi.

Bir GSM Firmasında çalışan Murat Onat’ın banka hesabına tanımadığı bir isimden 20 bin lira para geldi. Durumu fark eden Onat, hemen banka yetkilileri ile görüşerek, paranın sahibine iade edilmesini sağladı…

HAK ETMEĞİ PARAYA ELİNİ SÜRMEDİ

Parayı gönderen kişiyi tanımayınca bir yanlışlık olduğunu fark eden Onat, duyarlı bir davranış sergiledi ve hak etmediği paraya elini sürmedi.

ONAT: PARAYI YANLIŞLIKLA GÖNDEREN ŞAHSIN HESABINA İADE ETTİM

Konuyla ilgili açıklama yapan Murat Onat, “dün işyerinde çalışırken birden cep telefonuma mail geldi. Hesabınıza 20 bin olarak para geldiği görülüyordu. Beklediğim bir para yoktu. Hemen banka ile irtibata geçtim. Ailemizin bizleri yetiştirdiği tarz ve davranışların yanında, gençliğimizden bugüne iş hayatımızda öğrendiğimiz bütün dürüst çalışma bilinciyle beraber hesabımıza gelen hakkımız olmadığı bir parayı banka ile irtibata geçerek anında yanlış gönderen şahsın hesabına iade ettirdim. Bu sorumluluğu yerine getirdiğim için kafamı yastığa rahat koyabilmenin huzurunu yaşıyorum” dedi.

ONAT: EVİME HELAL EKMEK GÖTÜRMEYE DEVAM EDECEĞİM

Helal para kazanma vurgusu yapan Onat, “Çalıştığım iş yerinden kazandığım alın teri paramın ve iş yerimin bana kattıklarıyla çok şükür evime helal ekmek götürmeye devam edeceğim. İnşallah bütün vatandaşlarımız da bu doğrultuda dürüstlükle hayatlarını idame ettirmeyi sürdürürler” ifadelerini kullandı.

ÖZDİL: İNŞALLAH HERKESE ÖRNEK OLACAK BİR DAVRANIŞ OLUR

Azim Ticaret Genel Müdürü Fatih Özdil, çalışanlarıyla gurur duyduklarını söyleyerek, “hesabına gelen yüklü bir miktarda para vardı. Bunu ilk etapta görünce kendisinin böyle bir para beklemediğini söyledi. Bu doğrulta da bankayla irtibata geçerek bu paranın yanlışlıkla kendisine yattığını fark etti. Banka ile iletişime geçtikten sonra parayı gönderen kişiye parayı iade ederek vatandaşlık görevini yerine getirdi. Böyle arkadaşlarla birlikte uzun soluklu çalışmak bizler için tabiki gurur verici bir olay. İnşallah, bütün vatandaşlarımız da bu doğrultu da bu dürüstlükle ülkemizin belirlediği şartlar doğrultusunda hep birlikte çalışıyor oluruz. Bunlar bizim vatandaşlık görevimiz. İnşallah bütün herkese de örnek olacak bir davranış olur. Tekrar kendisini kutluyoruz” dedi.  

VİDEO