Elazığlı Yusuf Çağrı Güler Birinci Oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı ve Bilge Çocuk Dergisi işbirliğiyle düzenlenen “Mars’ta hayat hikaye yarışması” sonuçlandı. Yarışmanın birincisi Elazığ Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Yusuf Çağrı Güler oldu. Güler, ödülünü Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan aldı.

Elazığlı Yusuf Çağrı Güler Birinci Oldu!

Bilge Çocuk Dergisi’nin uzay bilimlerine ilgi duyan ortaokul öğrencilerinin hayal dünyalarını geliştirmek ve onları yazmaya cesaretlendirme adına Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle düzenlediği “Mars’ta Hayat Hikâye Yarışması” ödülleri İstanbul’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Bütün hayal güçlerini kullanarak uzaydaki yaşam hakkındaki düşüncelerini yazıya aktaran öğrencilerin hikâyeleri sıkı bir eleme sürecinden geçti. Hikâyeler, önce kendi ilçelerinde daha sonra kendi illerinde yarıştı.

Türkiye genelinde ortaokul öğrencilerinin katıldığı “Mars’ta Hayat Hikaye Yarışması’na yapılan binlerce başvuru arasından dereceye giren ilk üç hikaye ödüle layık görüldü.

YARIŞMANIN BİRİNCİSİ ELAZIĞ’DAN

Yarışmanın birincisi Elazığ Cumhuriyet Ortaokulu’ndan katılan Yusuf Çağrı Güler oldu.

Güler, ödülünü Milli Eğitim Bakanı ziya Selçuk’un elinden aldı

Kahramanmaraş’tan Didem Ülkü Demirci’nin hikayesi ikinci olurken, Konya’dan katılan Nezaket Sena Özgüner’in hikayesi ise üçüncü seçildi.

Yarışmaya katılan yedi öğrenciye ise mansiyon ödülü verildi.

Ödül olarak Türkiye birincisine 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL ve üçüncüye 5 bin TL verildi.

Mansiyon ödülü alan yedi yarışmacıya da bisiklet hediye edildi.

Medya gurubumuz olarak Elazığ’a bu gururu yaşatan Hemşehrimiz Yusuf Çağrı Güleri tebrik eder eğitim hayatında başarılarının devamını diliyoruz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137