İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa ettiğini açıklaması kamuoyunda büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Özellikle Elazığ’da vatandaşlar Bakan Soylu’nun istifasının kabul edilmemesini istedi.

ELAZIĞ EN ACI GÜNÜNDE BAKAN SOYLU’YU YANINDA GÖRDÜ

24 Ocak tarihinde Elazığ’da meydana gelen depremin hemen ardından dakikalar içerisinde Elazığ’a gelen Bakan Soylu, ilk andan itibaren Elazığ’da Elazığlı vatandaşlarla birlikte olmuştu.

25 GÜNÜ AŞKIN BİR SÜRE ELAZIĞ’DA KALDI

Bakan Soylu, 25 günü aşkın süre boyunca Elazığ’da kalmış ve süreci deprem bölgesinden yönetmişti. Her an Elazığlı vatandaşların yanında yer alan Bakan Soylu, vatandaşların mağdur edilmemesi için sürekli talimatlar vermiş ve yaraların sarılma sürecinin hızlandırılmasını sağlamıştı. Depremzede vatandaşlar başlarını kaldırdıklarını yanlarında ilk olarak Bakan Soylu’yu görmüştü.

ELAZIĞLILAR İSTİFANIN KABUL EDİLMEMESİNİ İSTİYOR

Bakan Soylu’nun istifa kararı tüm ülkede olduğu gibi Elazığ’da da üzüntüyle karşılandı. Binlerce Elazığlı vatandaş sosyal medya hesaplarından Bakan Soylu’nun istifasının kabul edilmemesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi.

DARBE GİRİŞİMİNDE SOKAĞA İNEN TEK BAKAN OLDU

Süleyman Soylu, 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişiminde de sokağa inen tek bakan oldu. Fetullahçı teröristlere karşı dimdik duran Soylu, FETÖ'ye yönelik operasyonlarda da büyük başarılar elde etti. Süleyman Soylu'nun istifa kararı alması, Fetullahçı alçaklarda da PKK'lı teröristlerde de sevince neden oldu.

TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIDI

İçişleri Bakanlığı görevine geldiği günden itibaren birçok başarılı adım attı. Terör örgütü PKK'ya kök söktürdü. Teröristlere yönelik operasyon düzenleyen kahramanlarımızın her zaman yanında oldu. Kimi zaman Hakkari'de kimi zaman Van'da, İran sınırında kahramanlarımıza moral verdi. Operasyonları yakından takip etti.