Milyonlarca yıldız, milyarlarca gezegen…

Bilmediklerimiz, bilemek istediklerimiz….

Tüm bu merak edilen sorulara bir nebzede olsa cevap bulmak isteyenlere müjdeli haber, Elazığ Bilim Merkezi’nden geldi.

 “GÖKYÜZÜMÜZ GİZEMLİ OLDUĞU İÇİN HALKIMIZ MERAK EDİYOR”

Bilim Merkezi Yöneticisi Kemal Şenel, etkinliği 21-22-23 Eylül tarihlerinde düzenleyeceklerini bildirerek, “Etkinliğimiz Elazığ halkının gökyüzüne olan merakını gidermek adına gökyüzü etkinliği adı altında Teleskop Günleri etkinliğini düzenledik. 21-22-23 Eylül tarihlerinde saat 20:00 ve 22:00 arası Valilik binamızın yan tarafında bulunan alanda İnönü Üniversitesi Astrofizik bölümünden Yrd. Doç. Tuncer hocamla birlikte bir etkinlik düzenleyeceğiz, 3 gün. Halkımız oraya gelip gökyüzü cisimlerini seyredecek orayı görüp merakını giderecek. Gökyüzümüz gizemli olduğu için halkımız merak ediyor. Zaman zaman UFO’dur şudur budur şeklinde merakları oluyor. Direk izleyecekler. 4 tane teleskop kuracağız meydana. Yoğunluk durumuna göre bir zaman belirleyeceğiz her izleyicimize. Ona göre bir etkinlik düzenleyeceğiz” dedi.

ELAZIĞLI HALKIMIZI DAVET EDİYORUZ”

Şenel vatandaşların talebine göre gidişatın ilerleyeceğini, motivasyonlarının artacağını belirterek, “Eğer halkın talebi yoğun olursa bilim merkezimizin bahçesinde bu etkinliklere devam edeceğiz. Gayemiz halkımıza bilimi götürmek, bilimi tanıştırmak, bilimin nasıl bir kavram olduğunu hissettirmek, kafalarında azda olsa bilimle ilgili soru işaretlerini gidermek olacak. Elazığlı vatandaşlar bu etkinliğimize yakın ilgi gösterirlerse bundan sonraki etkinlikler bizi daha çok motive etmiş olacak ve bize daha çok yol göstermiş olacak. Elazığlı halkımızı davet ediyoruz. Gece olduğu için 20:00 ve 22:00 arası gökyüzünü seyrettiğimiz için mecburen akşam yapıyoruz. Ama diğer etkinliklerimizi mümkün mertebede gündüz yapacağız” ifadelerinde bulundu.

“BİZİM AMACIMIZDA BİR IŞIK YAKMAK”

Şenel, sadece etkinliklerimize değil bilim merkezimize de gelsinler şeklinde vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Sadece etkinliğimize değil bilim merkezimize de gelsinler. Bilim merkezimizi gezsinler. Çocuklarını getirsinler, sizde gezdiniz gördünüz. Bilim merkezimizdeki ürünlerimizi dokunsunlar, hissetsinler, bilime yakın ilgilerini görsünler. Artık çağımız bilim çağı. Günümüz teknoloji çağı. Çocuklarımızın kafasında en azından bir ışık yakabilirsek ne mutlu bize. Bizim amacımızda bir ışık yakmak zaten”diye kaydetti.