Elazığspor, 26 Yıl Sonra 3. Lige Düştü

Elazığspor, 26 yıl sonra 2. lige veda etti. Deplasmanda Pendikspor’la 2.-2 berabere kalan 54 yıllık bordo beyazlı kulübümüz, ligin bitimine bir hafta kala matematiksel olarak 3. Lig’e düştü.

Elazığspor, 26 Yıl Sonra 3. Lige Düştü

54 yıllık koca çınar Elazığspor, 27 yıl aranın ardından yeniden 3. Lige döndü.

Ligin 37. Haftasında deplasmanda Pendikspor’la karşılaşan bordo beyazlı ekibimiz, en yakın rakibi Kastamonuspor’un deplasmanda Pazarspor’a 3-1 mağlup olmasına rağmen, bunu avantaja dönüştüremedi ve Pendikspor’la ancak 2-2 berabere kalarak ligin bitimine bir hafta kala matematiksel olarak küme düştü.

Alınan bu sonuçlarla birlikte Kastamonuspor’la arasındaki puan farkı 3’e düşmesine rağmen bordo beyazlı takımımız, ikili averajda da rakibinden geride olunca son hafta sonuçlarına bakılmaksızın matematiksel olarak 3. Lige düşmüş oldu.

Bilindiği üzere Elazığspor, ligin ilk yarısında kendi sahasında konuk ettiği Kastamonuspor’u 3-2 mağlup etmiş, ligin 2. Yarısında deplasmanda oynadığı maçta ise rakibine 2-0 mağlup olmuştu.

Bu sonuçların ardından son haftaya 3 puan ve ikili averaj üstünlüğüyle giren Kastamonuspor, ligin son haftasında mağlup olsa bile “ikili averaj avantajıyla” ligde kalmayı garantilemiş oldu.

Bordo beyazlı takımımız Elazığspor, son olarak yer aldığı 3. Ligde 1994-1995 sezonunda şampiyon olarak 2. Lige yükselmiş ve o tarihten buyana da üst liglerde yer almıştı.

Aradan geçen 26 yıl sonra bordo beyazlı takımımız koca çınar Elazığspor, yıllarca süren sahipsizliğinin, yanlış yönetilmesinin ve yalnızlığının sonucu olarak ne yazık ki 3. Lige düşmüş oldu.

HABER: SITKI TAŞEL
Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2021, 18:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Yorum23
Yorum23 - 3 yıl Önce

Allah belanızı versin takımı nerden nereye getirdiniz bu aziz ramazan günü sebep olanın yanına kalmasın

23
23 @Yorum23 - 3 yıl Önce

OHHHHHH PARALAR ÇALANLARA GİTMEYECEK ARTIK OHHHHHH. ELAZIĞSPORA YARDIM ADI ALTINDA HIRSIZLIK DÖNMEYECEK OHHHHHH.

Fatih
Fatih @Yorum23 - 3 yıl Önce

Sürekli maçlara giden biri olarak şunu söylerim ki elazığspor bir sevdadır. Maç izlerken aldığım zevki hiçbirşey de alamıyorum. Gazi caddesinde bağıra çağıra stada gidişimiz. Maç çıkışı güle oynaya evimize döndüğümüz o günler hayal oldu artık. Şimdi artık 3.ligde bağırır çağırırız. Yazıklar olsun size memleketin kan emici vekilleri. Bu takımı Bi ligde tutamadınız. Utanın utanın!!!

Karşıyakalı
Karşıyakalı @Yorum23 - 3 yıl Önce

Teşekkürler köçekler, yalaka tayfaları, dört tane tavlacı bile etmeyen milletvekili müsvetteleri, Selçuk özübozuk yazık ettiniz ELAZIĞSPORUMUZA daha maçlarımızı yeni stadımızda oynarız... Şak şakçı kertenkeleler sizde çok sağolun...

ELACİZ
ELACİZ @Yorum23 - 3 yıl Önce

9 Yıl evvel bu Vakitler Akhisarspor ile birlikte Süper lige çıkıyorduk 9 senede memleketi ne hale getirdiler

--
-- @Yorum23 - 3 yıl Önce

Yirmi yıldır her seçim sorgusuz sualsiz oy veren ELAZIĞ HALKI, memleketin de takımın da küme düşmesinin en büyük pay sahibidir.

Murat
Murat - 3 yıl Önce

Bugünün Elazığ siyasileri ve Elazığ bürokratları, Elazığ ilini ve dahi Elazığ spor kulübünü küme düşürdüler , tarih bunu unutmayacaktır.

Dönüşen Devşirilen Yerel Basın
Dönüşen Devşirilen Yerel Basın @Murat - 3 yıl Önce

Elazığ ın Yalaka Medyası da büyük pay sahibi

Remzi
Remzi - 3 yıl Önce

Sahipsiz, kimsesiz şehrin sonu bu. Yakında malüm komşu ilin ilçesi olursa şaşırmayım...

ahmet 23
ahmet 23 @Remzi - 3 yıl Önce

1 milyar lira para geldi depremde hepside çaldılar bitirdiler

Meşale
Meşale @Remzi - 3 yıl Önce

Gelen vekilleri meşale yakarak karşılayan 4-1 yetmez 5-0 olsun diyen taraftar dernekleri vardı.

Cem
Cem @Remzi - 3 yıl Önce

Evet mthn çok haklısın.Düşsede kurtulsak.kapatalım yeni takım açalım.Elazığspora verilen paralarla fabrika yapılır işsizlik biterdi.Boşa para harcanıyor.En büyük engel Elazığspor diyenler bu memleketin kamburudur. Memleketin bu halde olmasının baş sorumlularıdır.Bu zihniyet ortaçağ kafasıdır.Memleketten sizin gibiler nefret ettirdiler!!!!!!!!!!!

Mthn
Mthn @Remzi - 3 yıl Önce

Düşsün de kurtulalım diyenler Elazığspora harcanan paralar yuzunden Elazığa bır şey yapılamıyor diyenler kına yaksın çıksın sokağa konvoy yapsın..kurtulduk Elazigin gelişmesindeki tek engelden...Şimdi inşAllah Elazığ şaha kalkar yoksa düşsün kurtulalım diyenler neyi bahane edecek...

Kanal İstanbul
Kanal İstanbul @Remzi - 3 yıl Önce

Çakmak çakmağa geldik. Kına yakmağa geldik

Yorum23
Yorum23 - 3 yıl Önce

Sahipsiz takımın sonu...

Mollakendi Belediyesinden  Forma
Mollakendi Belediyesinden Forma @Yorum23 - 3 yıl Önce

Sahipsiz olur mu, Mehmet Ağar ve Binali bey Sahibi değilmiydi.

Şehir gibi takımı da Peş peşe Küme düşüyor.
Şehir gibi takımı da Peş peşe Küme düşüyor. - 3 yıl Önce

Selçuk Bir kez daha küme düşüyor. Binali Küme düşüyor.

Reiz
Reiz - 3 yıl Önce

Yazık oldu köklü çınara

ERSAN BULUT
ERSAN BULUT - 3 yıl Önce

tesekkürler selçuk öztürk,zülfü demirbağ metin bulut sayin valim belediye baskanim degerli is adamlariniz tesekkurler hep birlikte en buyuk marka degerimizi düsürdünüz tesekkurler.....

Cevher Hanım Başkan Olsun
Cevher Hanım Başkan Olsun - 3 yıl Önce

Selçuk gitsin Adıyaman 1954 kulübünü 3. ligde şampiyon yaparak 2.lige çıkaran Cevher Hanım Elazığspor Kulüp Başkanı olsun hem daha dürüst hem de futbolu biliyor.


SIRADAKİ HABER

banner137