Elazığspor Tesisleri Satılacak Mı?

İl Özel İdaresine bağlı olan ve Elazığspor Kulübü’ne 49 yıllığına kiralanan Elazığspor tesisleri satılacak mı? Televizyonumuzda yayınlanan maraton programında gündeme gelen Elazığspor Tesisleri satılacak mı konusuna spor kamuoyundan tepkiler geldi.

Elazığspor Tesisleri Satılacak Mı?

Elazığspor Tesisleri satılacak mı?

Bordo-beyazlı kulübe ev sahipliği yapan ve Malatya yolunda bulunan Elazığspor tesislerinin İl Özel İdaresi tarafından satışı gündeme geldi.

Tapusu İl Özel İdaresinde bulunan ve Elazığspor Kulübüne 49 yıllığına kiralanan arazinin imar durumunun değişikliği için İl Özel İdaresi’nin Elazığ Belediyesine resmi yazı yazdığı ortaya çıktı.

Elazığ İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından Genel Sekreter Mehmet Sabuncu imzasıyla Elazığ Belediyesi İmar Müdürlüğüne, “Elazığ ili merkez ilçesi Aşağıholpenk Köyü Ada 2574 Parsel 9 no’lu taşınmaz için Şehir Plancısına hazırlattığımız İmar Planı tadilatının kurumunuz tarafından ilgili kanunlar ve mevzuatlar doğrultusunda değerlendirilmesi ve gereğinin yapılması” konusunda resmi yazı yazıldı.

İl Özel İdaresi tarafından İmar tadilatı istenilen Elazığspor tesislerinin bulunduğu alanın resmi yazıyla Elazığ Belediyesine gönderilmesinin ardından konunun Konut alanı, park, yol, dini tesis, sağlık tesisi ve sosyal kültürel tesis alanı olarak düzenlenmesine ilişkin talebin imar mevzuatı ile ilgili kanun, tüzük ve yönetmelikler doğrultusunda görüşülebilmesi için evrakın Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz imzasıyla Belediye Meclisine havale edildiği öğrenildi.

İl Özel İdaresinin borçlarını ödemek için Elazığspor’a 49 yıllığına kiraladığı arazinin ilk adım olarak imar değişikliği ardından satışının önünün açılmasının resmi yazılarla gündeme gelmesinin ardından spor kamuoyunda tepkiler yükselmeye başladı.

Dönemin Valisi Lütfullah Bilgin, Belediye Başkanı Hamza Yanılmaz’ın destekleri ve eski Elazığsporlu futbolcuların kurdukları derneğin öncülüğünde yapılan girişimler sonucunda Elazığspor’a kiralanan arazinin bundan sonraki süreçte akıbeti merak edilirken, televizyonumuzda yayınlanan ve Spor Koordinatörümüz Coşkun Kamaç’ın hazırlayıp sunduğu Maraton programına konuk olarak katılan Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Osman Dilek sert açıklamalarda bulundu.

DİLEK: SİZ BORUNUZU ELAZIĞ’IN MÜLKÜNÜ SATARAK MI ÖDEYECEKSİNİZ

Osman Dilek, “Bu yer kimin? Burası Valiliğin, Özel İdare’nin yeri dediniz. Elazığlıların yeri orası. Elazığ’ın yeri. Benimde vatandaş olarak borcum var. Benim borcumu kim ödeyecek? Siz borunuzu Elazığ’ın mülkünü satarak mı ödeyeceksiniz? Her kimse. Siz orada bir operasyon yapacaksanız, bir şey kurtarmak için yapacaksanız Elazığspor’un durumu ortada. Siz buradan gelen rantı, Elazığspor’a bundan daha güzel bir proje olabilir mi? Aktarın Elazığspor bu sıkıntılardan kurtulsun. Buradan açık ve net söylüyorum; Başkan adayları sesimi duysunlar. Elazığspor kayyuma gitsin, kayyumda kendi istedikleri gibi herkeste düzgündür, profesyonel, küçülerek büyüyecek, yapılanmasını şimdiden yapacak. Organizeyi kendiler planlı, projeli oysunlar ortaya. Bunu için şehir plancısına tadilat dosyası yaptırıyorlar ya, öyle bir dosya hazırlatsınlar, Elazığ’ın spor taban birliklerine Elazığ’ın Valisiyle, Belediye Başkanıyla, hepimizle, herkesle, Elazığspor’luyum diyen herkese otursun, projeyi anlatsınlar, buradan gelecek gelirin Elazığspor’a gideceğini taahhüt etsinler, her türlü desteği verelim” ifadelerini kullandı.

DİLEK: BİR TARAFTAN ELAZIĞSPOR SEVDASI, DİĞER TARAFTAN DA BURAYI SATACAKSINIZ

Osman Dilek, “Bu Elazığ’ın malı. Elazığ’da satılmadık yer kalmadı. Ne bölge otoparkı kaldı, ne park ve yeşil alanlar kaldı, hiçbir şey kalmadı. Bunları biz söylediğimiz zaman birilerine öyle oldu böyle oldu noktasında söylemiyoruz. Bu işler buradan geçiyorsa… şunu söyleyebilirsiniz; Elazığspor gibi bir derdim yok, ben Elazığspor’a yardım etmeyeceğim derseniz anlınızı öperim. Derim ki adam baştan böyle söyledi, kimse üzerine gidemez. Bu adamın sporla ilgisi bu. Fakat siz her platformda, her gelen siyaside atkıyı boynunuza atacaksınız, miting meydanlarında Elazığspor bizim sevdamızdır, sahibi biziz diyeceksiniz, o devrin Başbakanından İl Başkanına kadar herkesi katıyorum işin içerisine. Siyaset yapacaksanız, Elazığspor’u siyasetin göbeğine oturtturacaksınız, arkadan da bunun siyasi nemalarını alacaksınız, ondan sonra… Yine söylüyorum parası olmayan adamda gelmesin. Fakat yapacağınız şeyleri de ortaya net koyun. Bir taraftan Elazığspor sevdası, diğer taraftan da burayı satacaksınız” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
elazığlı
elazığlı - 5 yıl Önce

mücahit yanılmaz Allah senden sorsun bu şehrin hakkını bu takımın hakkını kendine oyuncak etmişsin.yazıklar olsun sana

SIRADAKİ HABER

banner137