Fırat Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık ve Uzay Kulübü öğrencilerinin Uçan Andalar Takımı 2021 TEKNOFEST sürü İHA kategorisinde Türkiye 3.sü olmuştu.

Büyük başarıya imza atan ekip 20 Bin TL’lik ödüle layık görüldü.

Ekip ödül kazandıkları 20 bin TL’ye kışlık bot ve mont olarak Suriye’nin yolunu tutarak,  El- Bab bölgesindeki “ Halime ana ve Tenzile ana yetim ve kültür merkezlerindeki yetimlere ve kamplardaki çocuklara bağışladılar.

TANYELİ: KIŞLIK MALZEMELERİMİZİ ALIP GELDİK

Fırat Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Burak Tanyeli yetim çocuklarla bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, sponsorluk desteklerinden dolayı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve ELİKAD Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık’a da teşekkür ederek, “Fırat Üniversitesi’nin Uçan Adalar Takımı olarak TEKNOFEST’e katılıp aldığımız 3. Ödülünü Suriye’deki yetimhanelere ve kamplara bağışladık. Kışlık malzemelerimizi alıp geldik. Burada yetim çocuklarımızla hasbihal ettik. Bize sponsor olan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve ELİKAD Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

Halime Ana ve Tenzile Ana Yetim ve Kültür Merkezi Sorumlusu ise TEKNOFEST’te aldıkları başarıdan dolayı ekibi tebrik ederek, bu anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.