Türkiye’nin ilk Elektrik Motorları Teknolojileri ARGE Merkezi, Sezgin Motor farkıyla; Elazığ’da…

“BURADAN YENİ TEKNOLOJİLER ÇIKACAKTIR”

Belgeyi nasıl aldıkları hakkında bilgi veren Sezgin Motor Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Sezgin, Bilim ve Sanayi Bakanımız Faruk Özlü en kısa zamanda Elazığ’ımızı ziyaret ederek fabrikamızdaki açılışımıza gelecektir. Buradan yeni teknolojiler çıkacaktır. Daha yeni nesil motorlar. Daha teknolojik ve hafif motor teknolojileri olacaktır. Yüksek verimli. Bununla ilgilide Türkiye’de bir il oldu, bunu da belgeledik ”dedi.

“NASA’DAN GEÇEN HAFTA ZİYARETE GELDİLER”

Sezgin, “Hedeflerimiz Türkiye’de ithalata bağlı olan teknolojik motorları üretmek” olduğunu söyleyerek “Bizim hedefimiz Türkiye’de olmayan, dışa bağımlı olan, ithalata bağımlı olan tamamen teknolojik motorlar, uçak sanayide kullanılan, daha insansız hava araçlarında bulunan, hatta NASA’dan geçen hafta ziyarete geldiler. Onlar yüksek güçlü motorlar ve hafif motorlar olmasını istiyorlar. Onunla ilgili bir görüşme yaptılar. Bir ön gizlilik anlaşması yaptık. Bizlerde en kısa zamanda onlara da çok hafif ve yüksek güçlü motorlar üreteceğiz ”diye konuştu.

“ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA HIZLI TREN MOTORLARI YAPACAĞIZ”

30 yıldır bu işi yaptıklarını hatırlatan Sezgin Motor Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Sezgin, müjdeli bir de haber verdi. Sezgin motor, artık hızlı tren motorları ve tramvay motorları yapmak için kolları sıvadı. Sezgin Motor Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Sezgin, “Önümüzdeki yıllarda hızlı tren motorları yapacağız. Türkiye’de şu anda tren çoğaldığı için hızlı tren, tramvay motorları yapmaya devam edeceğiz ”ifadelerini kullandı.