Elektrikçiler Odası Başkanı İnce, 2020 Yılını Değerlendirdi

Esnafın Sesi programı bu defa Elektrikçiler Odası Başkanı Ramazan İnce’yi konuk etti. 2020 yılını değerlendiren İnce, yılın zorluğundan bahsederken, 2021 yılından umutluyduk ama o umudumuzda yavaş yavaş kırılıyor” dedi.

Elektrikçiler Odası Başkanı İnce, 2020 Yılını Değerlendirdi

Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan ve Hüseyin Keskin’in hazırladığı “Esnafın Sesi” programına konuk olan Elektrikçiler Odası Başkanı Ramazan İnce, 2020 yılını değerlendirdi.

İNCE: 2021 YILI BİZİM İÇİN BİR UMUT OLDU AMA BU UMUDUMUZDA YAVAŞ YAVAŞ SÖNMEYE BAŞLADI

Deprem ve pandemi en çok Elazığ esnafını vurdu diyen Başkan İnce, “2020 yılı gerçekten Elazığ esnafına zor bir yıl oldu. Yani hem deprem, hem pandemi Allah kimsenin başına vermesin. 2020 yılı en fazla etkilenen esnaf ve sanatkar oldu. Yani bunda elektrikçi, marangoz, mobilyacı, terzi en çok etkilenen sektörler bizim sektörümüz oldu. İnşaat sektörü. Bu sektörden etkilenmeyen sektörler gıda sektörü oldu. 2020 yılında gerçekten esnafımız zor bir yıl geçirdi. Hem deprem oldu hem koronavirüs… deprem akabinde tüm esnaflarımı gezdim tek tek geçmiş olsun dedim. Bir şeye ihtiyaçları var mı diye. Gerçekten siftahsız dükkan kapattılar. Biz de oda olarak elimizden geldiği kadar dükkanı yıkılan esnafımıza elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalıştık. Tabi bu arada devletimizde çok konuda yardımcı oldu. Ama yeterli mi değil. 2021 yılı bizim için bir umut oldu ama bu umudumuzda yavaş yavaş sönmeye başladı” ifadelerini kullandı.

Kredi konusunda oda olarak birçok esnafımıza yardımcı olduk diyen İnce’nin de hedefinde Bankalar vardı.

İNCE: BANKALAR KREDİ VERMEMEK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPTILAR

Başkan İnce, “Bizlere müracaat edipte esnaf kefaletten veya KOSGEB’den müracaat eden arkadaşlarımızın hepsine biz kesinlikle karşılık beklemeksizin yardımcı olduk. Evraklarından tut, internetinden tut, sistemine girişlerine kadar birçok esnafımız kredi aldı. Bu konuda da yardımcı olduk ama KOSGEB’de birçok arkadaşımız kredi alamadı. O da bankalardan kaynaklandı. Bankalar bu işi biraz ağırdan aldılar. Çok formalite öne sürdüler. ‘sen bankadan çalışmamışsın’ bu küçük esnaf. Bankayla tabi ki çalışmamız. Birçok sorun ortaya sürerek kredi vermemek için elinden geleni yaptılar” şeklinde konuştu.

İNCE: KREDİLERİN ERTELENMESİ GEREKLİ

Cumhurbaşkanına depremde verilen kredilerin ertelenmesi noktasında bir yazı yazdığını söyleyen İnce, “Krediler konusunda ben geçen yıl Nisan ayında Cumhurbaşkanımıza bir yazı yazdım pandemiden dolayı. Depremde verilen kredilerin pandemiden dolayı kredilerin 1 yıl ertelenmesi lazım dedim. O dönem Kanal Fırat Televizyonu aracılığıyla da bunu dile getirdik. O zaman kimse sıcak bakmadı bu konuya. Ama günler geçtikçe esnaf zor durumda kaldı. Adam 50 bin lirayı aldı dükkanına malzeme koydu ama satamıyor. Satamadığı için küçük esnaf, sanatkar şu anda inşaat sektörü durma noktasında. TOKİ’leri geçelim, iş yapamadığı içn ne yapacak bu adam? Borçtan borç kapatıyor. Biz artık söyleye söyleye usandık. Siyasetçilere de söyledik bunu televizyon aracılığıyla da söyledik, bakanlara da söyledik. Muhakkak ertelenmesi lazım bunun dedik ama gelin görün ki dört taksit ödedik. Dördüncü taksiti ödedik ama ertelemeleri de mümkün değil. Çünkü Elazığ’daki siyasetçiler de bu işe sıcak bakmıyor ertelenmesi için. Eğer sıcak baksalardı şu anda ertelenmişti” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Cry.
Cry. - 3 yıl Önce

Bu ne saçma sapan sözler,serbest ticaret yap,işin iyi de olur kötüde,kredi ver,hibe ver ayakta kalayım mantığı ile nereye varılır.Yapamiyiorsan kapat,git limon sat,şıra pazarında eşbabiye sat ,halka ne devlete ne.Komunizm mi var,nedir bu yahu.Adam halı satıyor ,işi iyi değil,yok kirayı odeyemedim,yok vergi odeyemedim,yok elk,şu ödeyemedim bana para verin.Devlete halka külfeti yükle,yan gel yat,iyi iş.Has ekmek ham memleket,ye ramo ye.

Zaza
Zaza - 3 yıl Önce

Vay ki Elazig da başkan var

SIRADAKİ HABER

banner137