Elazığ Dernekler Federasyonu Başkanı Faik İçmeli ve Yönetim Kurulu Üyeleri deprem bölgesinde Elazığ’da incelemelerde bulunmak üzere şehre geldiler.

ELFED Başkanı İçmeli ve yönetim kurulu üyeleri medya grubumuzu da ziyaret ettiler.

“DEPREM ŞUNU GÖSTERDİ, ELAZIĞ’I ÇOK SEVEN VARMIŞ”

Başkan İçmeli, hasarın büyüklüğünün gün geçtikçe büyüdüğünün görüldüğünü belirterek, “büyük bir afet yaşadık. Başta farkına varamadık belki bu işin. 3 bina çöktü diye düşünüldü. Ama gün geçtikçe hasarın ne kadar büyük olduğunu gördük. Allah bir daha böyle bir şey göstermesin. Ama yaraları sarmak adına ELFED olarak elimizden geleni yapmaya gayret ettik. Derneklerimizle, yönetimimizle, Elazığ’ı seven dostlarımızla. Bu deprem şunu gösterdi. Elazığ’ı çok seven varmış, ben buna İstanbul’da çok şahit oldum. Ziyaretçilerin haddi hesabı yok. Böyle bir ortamda biz de elimizden geldiğince birşeyler yapmaya gayret ettik” dedi.

“ÇEŞİTLİ ZİYARETLERDE BULUNDUK”

Başkan İçmeli, “Biz daha önce geldik aslında. Ama biraz işler durulsun, bu işi yürütenler rahatlasın açıkçası, ayak bağı olmayalım istedik. Dün geldik, şehrimizdeyiz. Bazı ziyaretler yaptık. Bazı projelerimiz vardı, bunları sayın valimizle, sayın belediye başkanımızla, milletvekillerimizle paylaştık. Şehidimizin taziyesine gittik. Bugün de Sivrice ilçesine gittik. Hem teşekkür hem geçmiş olsun ziyaretleriydi. Bu gelişimizde heyetimizle birlikte geldik” ifadelerini kullandı.

“DEVLETİMİZ BÜTÜN GÜCÜYLE BU İŞİ SAHİPLENDİ”

ELFED Başkanı Faik İçmeli, “İnşallah en kısa zamanda yaralar sarılır. Tabi kolay değil açıkçası. Dışarıdan ahkam kesmek güzeldir. Ama birebir bu işi yaşayan hemşerilerimizi gördük. Devletimiz Allah razı olsun, bütün gücüyle bu işi sahiplendi. İlk günden buyana herşeyi seferber ettiler. Kısa zaman da inşallah kalıcı konutlarda tamamlanır ve vatandaşımız rahat eder diye düşünüyorum. Bir de bundan bir ders çıkarırız diye düşünüyorum. İnşallah fırsata dönüştüre biliriz. Tekrar büyük geçmiş olsun” dedi.