Kurulacak olan ELFED Kültür Sanat Platformu Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde yaşayan Elazığlı sanatçıları bir araya getirecek.

ELFED Bünyesinde bir kültür sanat kurum doğuyor. Kültür-Sanatın genelini kapsamak üzere kurulan ELFED Kültür-Sanat Platformu; Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Müziği Ses Sanatçısı aynı zamanda ELFED Kültür Sanat Danışmanı Salih Turhan’ın Kurucu Başkanlığında hayata geçirilecek.

Kurulacak olan ELFED Kültür Sanat Platformu Yönetim Kurulu şu şekilde; Salih Turhan, Mehmet Demirbağ, Fatih Kısaparmak, Atilla Gündüz, Ender Balkır, Namık Koçak, Semra Kaygun, Mustafa Yaşar, Şenol Çaça, Yönetim Kurulu İzmir Temsilcisi Yalçın Nazlı, Elazığ Temsilcisi Nezihi Kaya ve Ankara Temsilcisi ise Mehmet Üçer oldu.

Oluşan platform, kuruluş beyannamesini İstanbul Akgün Otelde düzenlenen  kahvaltı ile hem sanat camiası hem de komu oyu ile paylaşmış oldu.

Öte yandan ELFED tarafından kurulacak olan Platform ile ilgili açıklama şu şekilde; Önce kürsüye ELFED (Elazığ Dernekler Federasyonu) Genel Başkanı Faik İÇMELİ çıktı ve ELFED’in gerçekleştirdiği kültür sanat projeleri hakkında bilgi verdi. Ardından Kurucu Başkan sıfatıyla kürsüye gelen Salih TURHAN Kültür Sanat Platformun kuruluş ve amacını şöyle özetledi…

“PROJELER ÜRETİP UYGULAMASINI YAPMAK İSTİYORUZ”

ELFED / Elazığ Dernekler Federasyonuna bağlı İstanbul merkezli olmak üzere halen Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan Elazığlı ve kendisini ruhen Elazığlı hisseden farklı dallardaki kültür-sanat mensuplarını bir ideal etrafında toplayıp mesleki kariyer konusunda ortak kararlar almak, insani değerler çerçevesinde kendi aralarındaki dayanışmayı sağlamak, Elazığ başta olmak üzere ulusal ve uluslar arası alanda tüm sanat dallarını kapsayan konularda özgün projeler üretip uygulamasını yapmak istiyoruz.

“SİZLERİN DESTEĞİ İLE HAYATA GEÇİRMİŞ OLUYORUZ”

Harput'tan tevarüsle  Elazığ'ın Kültür Sanatın sırf "Ah hele gurban, klarnet ve Çayda çıra" dan ibaret olmadığı düsturundan hareketle, yine bu değerleri içinde barındıracak ancak diğer tüm güzel sanat dallarını (Edebiyat, Şiir, müzik, oyun, sinema, tiyatro, opera, resim, fotoğraf hat, gelenek, görenek, mimari tarih, vd.) da harekete geçirmek suretiyle top yekun bir hamla ile hem şehrimizi markalaştırmak hem de ülke kalkınmasına  katkı sunmak maksadıyla ELFED bünyesindeki böyle bir oluşumun çok önemli bir misyona sahip olacağını hesap ederek sizlerin de manevi desteği ile "ELFED Kültür Sanat Platformu" nu hayata geçirmiş oluyoruz.

“ÜLKEMİZ ADINA MİLLETİMİZ ADINA GÜZEL İŞLER YAPILSIN”

Bilindiği üzere konusu ne olursa olsun her konuda kurumsallaşmak aynı zamanda medeni olmanın da bir gereğidir. Kültür-sanat, toplum barışı, dünya barışı için hem amaç hem de bir araçtır. Medeni toplumlar kültür-sanatın her dalından yeterince istifade etmekte ve bu yolla toplumun estetik duyuş ve anlayış zevkine katkı sunmaktadır. Dolayısı ile sanatsal duygu ve estetiğe sahip insanlar daha üretken, daha sosyal, daha barışçıl olurlar. Bunun sonucunda da birbiri ile kavga eden toplum değil de birbiri ile uyumlu toplum yaratılmış olur. Arzumuz odur ki her ilin bu anlamda kültür-sanat platformu kurulsun adeta bir kültür sanat ordusu yaratılsın ve ülkemiz adına milletimiz adına güzel işler yapılsın” denildi.

Yönetim kurulu konuşmalarının ardından toplantı için Elazığ’dan davet edilen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Bilal Çoban ve İYİ Parti Elazığ Belediye Başkan adayı Ali Şekerdağ selamlama konuşması yaptılar.

Düzenlenen toplantı nedeniyle ELFED Kültür Sanat Platformu; İstanbul, Elazığ, Ankara, İzmir’den davet edilen Elazığlı müzikçiler çoğunlukta olmak üzere Malatyalı, Erzurumlu, Erzincanlı, Bayburtlu, Karslı, Sivaslı, Tuncelili, Diyarbakırlı, Şanlıurfalı, Adıyamanlı, Mardinli, Trabzonlu, Kerküklü, Rumelili yaklaşık 150 kültür-sanat adamını Akgün Otelde ağırlayıp kahvaltı ikramında bulundu devamında ise ELFED kültürel-sanat yayınlarından oluşan özel hediye çantasıyla uğurlandı.