Her ay ELFED Gençlik kolları tarafından düzenlenen Çedene Sohbetleri’nde bu kez Elazığlı eğitimci, iş insanı İbrahim Taşel gençlerle buluştu.

İÇMELİ: HOCAMDA HERKESİN HOCASI

Çedene sohbetlerine İbrahim Taşel ile birlikte katılan ELFED Başkanı Faik İçmeli, “bugünü seçmemizin nedeni malum yarın 24 Kasım öğretmenler günü hocamda herkesin hocası dolayısıyla gençler çok arzu ettiler ille İbrahim hocam gelsin bize zaman ayırdı Kıbrıs’ta yoğun programı var onu biliyorum. Kendine çok teşekkür ediyorum buna tabi ihtiyacımız var hocam eğitim camiasında çok bilinen bir isim çok başarılı bir iş adamı aynı zamanda dolayısıyla bugün gençler dinleyecekler bizde faydalanmaya çalışacağız bir kez daha federasyon adına hoş geldin diyorum kendisine” ifadelerini kullandı.

TAŞEL: TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SORUNU FİKRİ OLMADAN VE DÜŞÜNMEDEN GÖRÜŞ BEYAN EDEN İNSANLARDIR

Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel’de, “ birçok konu hakkında birçok sektör hakkında gençlerimizin daha geniş fikri olması çok güzel bir şey çünkü Türkiye’nin en büyük sorunu fikri olmadan ve düşünmeden görüş beyan eden insanlardır. Burada çok sayıda sunum dinleniyor ve güzel bir çalışma bence bu. Allah devamını getirsin inşallah ben faik başkan başta olmak üzere gençlik kollarımıza da çok teşekkür ediyorum böyle bir toplantıya beni çağırdıkları için” dedi.

ÖZTÜRK: İBRAHİM TAŞEL HOCAM YAKLAŞIK KIRK YILDIR ÇOK YÖNÜ VAR ÇOK ANLATILACAK ŞEYİ VAR AMA HEP BU ÜLKEYE HİZMETLE GEÇMİŞ

ELFED Genel Başkan Yardımcısı Murat Öztürk’te, “ İbrahim Taşel hocam yaklaşık kırk yıldır çok yönü var çok anlatılacak şeyi var ama hep bu ülkeye hizmetle geçmiş. Yani şu Türkiye’de para kazanılacak o kadar sektör varken bunların en altını seçmiş yani eğitim sektörü para kazanma noktasında en son sıradadır. Böyle bir gözlem yaparsanız Türkiye’nin hiçbir büyük kurumunun eğitim işinde olmadığını görürsünüz. Beş yüzden fazla kurumun yirmi bine yakın çalışanıyla devasa bir kuruluşun başında birlikte olduğu insanların bir çalışan olmasından ziyade bir ortak olması için kafa yormuş sistem kurmuş” ifadelerini kullandı.

TAŞEL: YAPTIĞIN BİR HAYRIN SENİN İÇİN BUNDAN SONRA DEVAM EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORSAN BUNUN EN GÜZELİ İNSAN YETİŞTİRMEKTİR ÖĞRETMENLİKTİR

Çenede Sohbetlerinde gençlerle buluşan Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel, “hiç böyle dünyayı titreten insanlardan dünyaya kazık çakmış olan var mı. Gittik Semerkant’a Timur’un mezarını ziyaret ettik üzerinde yirmi santim beton var yatıyor orada. Tüm dünyanın yarısını almış üçte ikisini almış bu kadar hepsi bu yani. Onun için yaptığın bir hayrın senin için bundan sonra devam edeceğini düşünüyorsan bunun en güzeli insan yetiştirmektir öğretmenliktir. Onun için gerçekten öyle bakarsanız hiç üzülmezsiniz yani yorgunluğa da üzülmezsiniz aldığınız paraya da üzülmezsiniz gördüğünüz haksızlığa da katlanırsınız diye düşünüyorum” dedi.