Yedi yıllık kuruluş mazisine sahip olan ve bugüne kadar birçok önemli kültürel-sosyal projeye imza atan ve Genel Başkanlığını Faik İçmeli’nin yaptığı İstanbul merkezli ELFED; Karacaahmet Sultan Derneği paydaşlığında; “Alevi-Bektaşi Müzik Kültürü ve Semahlar” başlıklı iki ciltlik (950 sayfa) kaynak kitap ve “Halkımızın Gülen Yüzü Semahlar” başlıklı kültürel konser programı hazırlandı.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı, ELFED Kültür-Sanattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salih Turhan tarafından ELFED adına hazırlanan proje Karacaahmet Sultan Derneği paydaşlığında Kültür ve Turizm Bakanlığına sunuldu ve kısmi destek alınarak uygulamaya konuldu.

 

200 SEMAH HAVASININ NOTA VE METİNLERİ YER ALIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı halk müziği sanatçılarından Salih Turhan ve Neşe Ayışıt tarafından hazırlanan iki ciltlik (950 sayfa) kaynak kitap içeriğinde Alevi-Bektaşi Müzik Kültürü ve Semahlarla ilgili olmak üzere yaklaşık yüz sayfalık açıklayıcı metin/bilgiye ilave olarak Türkiye siyasi coğrafyası ve Balkanlardan derlenmiş yaklaşık 200 semah havasının nota ve metinleri yer aldı.

Yine kitabın içeriğini özetleyen Türkçe Sunuş, Önsöz ve arka kapak yazılarının İngilizce çevirisi ile kaynak kitabın uluslararası literatüre dahil edilmesi amaçlandı.

 

“HALKIMIZIN GÜLEN YÜZÜ SEMAHLAR” KONSERİ DÜZENLENECEK

Söz konusu projenin ikinci ayağında ise; TRT Müzik Kanalı ve Kanal Fırat ve Kanal 23 TV kanallarının da yayımlayacağı “Halkımızın Gülen Yüzü Semahlar” başlıklı kültürel konser programı icra edilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TRT Ses ve Saz Sanatçılarının katılımı ile 21 Aralık 2019 tarihinde İstanbul/Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinde icra edilecek konserde yer alacak ses sanatçıları: Süleyman Yıldız, Salih Turhan, Elvan Sevim, Gani Pekşen, Sakine Fidan, Fatoş Çal, Neşe Ayışıt, Adile Kurt Karatepe, Çiğdem Emas, Elif Buse Doğan, Necdet Kurt, Sami Tan Sarıgül.

Gerek hazırlanan kaynak kitapla gerekse geniş katılım beklenen halka açık ve ücretsiz kültürel konser programı ile birlik ve beraberliğe vurgu yapmak üzere İstanbul’dan Elazığ’a, Türkiye’ye hatta dünyaya mesaj verilmiş olacak.