İstanbul ve Marmara Bölgesi’ndeki Elazığ derneklerini bir çatı altında toplayan Elazığ Dernekler Federasyonu, geleneksel iftar programının yedincisini düzenledi.

İstanbul’da Vatan Caddesi üzerinde bir otelde düzenlenen iftar programına, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Ataş, AK parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, AK parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İstanbul ve civar illerdeki Elazığlı bürokrat ve siyasetçiler, il dışındaki Elazığlılar katıldı.

İÇMELİ: BİRKAÇ ÖNEMLİ KONUYU GERÇEKLEŞTİRDİK

ELFED Başkanı Faik İçmeli, “Federasyon olarak birkaç önemli konuyu da gerçekleştirdik. Ki bunlardan bir tanesi Üsküdar’daki merkezimizi satın aldık. Ayrıca yıllarca vakfımızın devam ettirdiği, bizde bu arada devreye girdik, 50 kardeşimize burs vermeye başladık. Ben bunu çok önemsiyorum. Özellikle derneklerin bir yer sahibi olması ve İstanbul’da tahsil gören evlatlarımıza burs vermek. Tabi önümüzde yapılacak çok iş var. Bunları başarmak içinde bütün arkadaşlarımla beraber, yönetimdekilerle, dernek başkanlarıyla beraber uyum içinde çalışıyoruz ve İstanbul’la sizlere layık olmanın gayreti içindeyiz” ifadelerini kullandı.

EROL: ELAZIĞ’IN AYRICA BİR ÖZELLİĞİ VAR

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Elazığ’ın bir özelliği var. Yani Elazığ belki de milli duruşuyla ulusal değerleriyle her kentin kendine göre mutlaka özelliği vardır ama Elazığ’ın ayrıca bir özelliği var. Yani Elazığ’ın muhafazakarlığı ve Elazığ’ın milliyetçiliği ne radikal bir anlayıştan ne de kafa tasçı bir anlayıştan gelen bir anlayış eğil. Elazığ’ın milliyetçiliği ve muhafazakarlığı bünyesinde yatan; devletçilik, vatan sevgisi ve millet sevgisi. Bende o gelenekten gelen birisi olarak bu kentin bu değerlerine sahip çıkarak parlamentoda siyaset yapmayı kendisine görev edinmiş birisi olarak sizi temsil etmekten duyduğum onuru, şerefi burada ifade ederek hepimize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

BALIK: BEN BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

AK parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Sevgiye ve birliğe en çok ihtiyacımız olan bir zamanda Sayın başkanımız Elazığ’ın bütün derneklerini bir çatı altında sevgi çatısı altında topladı ve bunun adına Elazığ Dernekler Federasyonu dedi. Ben başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Birliğe ve beraberliğe, sevgiye ve birbirimize en çok ihtiyacımızın olduğu dönemlerden birini geçiriyoruz. Ki İstanbul 81 ilin mozaiği. Alevisiyle, Sunnisiyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Romanıyla bir arada yaşadığımız gerçekten 81 ilin mozaiği” dedi.

BULUT: ELAZIĞLI MİLLİ MANEVİ DEĞERLERE BAĞLILIĞIYLA BU ÜLKENİN TEMİNATIDIR

AK parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut, “Elazığ’ın da İstanbul’dan geri kalan bir yönü yok. Bugünkü Belediye Başkan Adayımız o gün Başbakan olan Binali Yıldırım Başkan’ımız o gün Elazığ’a geldiğinde Elazığ’la alakalı çok özel bir şey söyledi. Ben büyün konuşmalarımda bunu kullandım. İl dışındaki konuşmalarımın hepsinde. ‘Elazığ bu ülkenin teminatıdır.’ Dedi. Hakikatten öyle. Hem Elazığ hem de Elazığlı milli manevi değerlere bağlılığıyla bu ülkenin teminatıdır diye düşünüyorum bende” diye konuştu.

ATAŞ: ELAZIĞ HER ZAMAN ÜLKESİNİN YANINDA OLMUŞ

AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Ataş, “Geleneksel hale getirmek suretiyle 15 milyonu aşkın İstanbul’umuzda insanların belki yılda bir defa bile birbirini görme noktasında sıkıntı yaşadıkları bir metropolde siz kıymetli dostlarla bizleri bir araya getirme noktasındaki bu faaliyetini kutluyor, tebrik ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum, ayaklarınıza sağlık. Bugüne kadar Elazığ her zaman ülkesinin, vatanının, milletinin, milli ve manevi duyguların hep yanında olmuş, adam gibi duruş sergilemiş bir ilimizdir. Bende bu ilin bir mensubu olmaktan büyük onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Yaklaşmakta olan Kadir gecenizi tebrik ediyorum ve inşallah Ramazan’ın sonunda hep birlikte idrak edeceğimiz Ramazan Bayram’ınızı ayrı ayrı tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

KALDIRIM: ORAYA FARKLI BİR ANLAM KAZANDIRAN BÜTÜNLÜĞE SAHİPTİR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Bu kadir şehrin ülkemize hatta dünya insanlığına hem insan kaynağı yetiştirme açısından hem de kültürüyle, sanatıyla, medeniyet değerleriyle insanlık değerleriyle çok büyük katkıları olmuştur. Zira 4 bin yıllık bir tarihten bahsediyoruz. Dolayısıyla İstanbul’un dünya başkenti ise Elazığ’da, dünyada çok önemli bir Uluslararası bir merkezle o konumunu deva ettirmektedir. İnşallah Elazığlıların bulunduğu her yerde bunu da yakinen yaşama imkanı buluyoruz, şahit oluyoruz, tanık oluyoruz. Taş yerinde ağırdır derler ama sadece Elazığlı Elazığ’da kıymetli değil, gittiği her yerde dünyanın hangi köşesi olursa olsun oraya değer katan, oraya insanlık götüren, oraya farklı bir anlam kazandıran bütünlüğe sahiptir” diye ifade etti.

SARIEROĞLU: ELAZIĞ’IN DAHA İYİ YERLERE GELMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı ve AK parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu da, “Allah nasip etti, güzel bir çağrı merkezi kurma Alo 170’i kurduk. İstihdam sağlayan, Elazığ’daki gençlerimizin ailelerine katkı sağlayan, bir imkan. Yine elimizden geldiğine Elazığ’ımızın daha iyi yerlere gelmesi hem istihdam konusunda hem çalışma konusunda kültürel, tarihi değerlerinin daha da duyurulması konusunda Sayın Valimizin çok büyük gayretleri var. Ona elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz, Milletvekillerimiz tabi ki öncelikli olarak bu işin öncüsü” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL