Elazığ Dernekler Federasyonu ramazan bayramı nedeniyle bayramlaşma programı düzenledi.

Yoğun katılımın olduğu programda hemşehrileri ile bir arayan gelen ELFED Başkanı Faik İçmeli misafirleri ile tek tek ilgilenip bayramlaştı.

İÇMELİ: BİZ BÜYÜK AİLE OLDUK

11 ayın sultanı ramazan ayında yapılan çalışmalara değinen İçmeli, “Bu ayı bana göre en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık. Bir tarafta derneklerimizin iftar programları, bir tarafta derneklerimizin Esenler, Sultangazi, Bağcılar’da ki stantları çok ciddi bir ziyaretçi katılımı aldı. Diğer taraftan ELFED olarak geleneksel hale getirdiğimiz 7. İftar programımız. İstanbul’da ilk defa sahur halayını gerçekleştirdik. Çok ses getirdi sahur halayı. Bunun fikir babası Mehmet Demirbağ kardeşime çok teşekkür ediyorum. Biz büyük aile olduk. Yiyoruz içiyoruz, sohbet ediyoruz, konuşuyoruz ama bunu hangi ortamda yapıyoruz? Hür olduğumuz için, bağımsız olduğumuz için bu şanlı bayrağımız dalgalandığı için, ezanımız devam ettiği için bunları yapıyoruz” dedi.

İÇMELİ: ELAZIĞLILARIN BUNU EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRDİĞİ KANAATİNDEYİM

ELFED Başkanı Faik İçmeli, “Son 10 günde 20’ye yakın şehit verdik. Terör örgütü yaz dolayısıyla hareketlendi. Bunu misli ile karşılık veriyor silahlı kuvvetlerimiz, Mehmetçiğimiz ama içimiz yanıyor. Velhasıl biz Elazığlılar olarak bu konuda hassasız. Ülkemize sahip çıkalım. Parti bugün var. Yarın başka bir parti olur. Bunları kenarı bırakalım. Bizim esas hedefimiz ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde devam etmesi lazım. Buna ihtiyacımız var. Ben Elazığlıların bunu en iyi şekilde yerine getirdiği kanaatindeyim” diye kaydetti.

BULUT: BU BAYRAM BU TÜR KONUŞMALAR YAPTIĞIMIZ SON BAYRAM OLUR

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise, “Bu bayram milli birliğimizi, beraberliğimiz, dostluğumuzu ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olsun. Bazen insan içinde olduğu nimetlerin kıymetini bilemiyor ama deminde ifade edildiği gibi Ortadoğu kan ve gözyaşı içinde. Epeydir birkaç bayramı çok duru bir şekilde geçiriyor bu millet. Dindaşlarına üzüldüğü için hakikatten dindaşları için canı yandığı için umur ediyor ve biliyoruz ki bu bayram bu tür konuşmalar yaptığımız son bayram olur. Milli mücadeledeki kararlılık devam ediyor. Dün bir yandan bayram coşkusunu yaşarken bir yandan da ocağımıza düşen evlat acısını, bir şehidimizin acısını Elâzığ’da paylaştık. Ama hiç kimse endişelenmesin Allah’ın izni ile bu olay en kısa zamanda son bulacaktır. Sayın başkanımız o bölgeyi bilir. Bugüne kadar o bölgede girilemeyen, yakınından bile geçilemeyen bölgedeki artık bu teröristlerin sayısı biliniyor. 600-700’lerde olan rakamlar 60’a 70’e düştü. Zaman içinde ülkemiz bu beladan da kurtulacaktır diye temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

ATAŞ: TÜRKİYE’Yİ BÖLÜP PARÇALAMAK VE GÜCÜNÜ ZAYIFLATMAK İSTİYOR

AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş’ta, “Bu ülkenin huzurunu bozmak isteyen plan kurucuların planlarını da kendi başlarına gelsin.  Önemli bir süreçten geçiyoruz Türkiye olarak. Gerçekten biraz önce hem milletvekilimizin hem faik beyin değindiği gibi Türkiye’de ortak değerlerimiz var. Ortak değerlerimiz konusunda burada siyasi görüşlerimiz ne olursa olsun hiç kimse ihtilafa düşmez. Ortak değerimiz vatanımızdır, bayrağımızdır, inancımızdır ve ezanımızdır. Bu konuda hiç kimsenin ihtilaf olacağını düşünmüyorum. İhtilafa düştüğümüz konular 100 tane nokta belirlesek ben biliyorum ki 95 tanesinde ittifak halindeyiz. Belki 5 tanesinde itilaf halindeyiz. Buda doğaldır ve normaldir. Ama ortak değerlerimizde eğer kurulması gerek ittifakları kurabilirsek ülke olarak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir iş yoktur diye düşünüyorum. Bunun en güzel örneğini 15 Temmuz hain darbe girişimi sürecinde yaşadık. O darbe girişimi aslında sıradan bir darbe yapma girişimi değildi. Ülkemize işgal girişimiydi. Bağımsız bir Türkiye olmasını istemeyen bir takım çevreler bundan rahatsız olduğu için Türkiye’yi bölüp parçalamak ve gücünü zayıflatmak istiyor. Bu tür değerler noktasındaki değerlere saldıranlara karşı bir güç birliği oluşturmamız gerektiğini sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.