Elazığ Dernekler Federasyonu tarafından İstanbul’da bayramlaşma programı düzenlendi.

Bayramlaşma programına; AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Ataş, Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, ELFED Başkanı Faik İçmeli, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda Mustafa Ataş’a Kazak Gelini Doktor Raşide Yüksel tarafından Kazak kepeşi ve Kazak kamçısı hediye edildi.

İÇMELİ: DÜŞMANIMIZ ÇOK OLDUĞU SÜRECE BİZ DE GÜÇLENECEĞİZ

ELFED Başkanı Faik İçmeli açıklamasında, “Her zaman olduğu gibi bugün de bizi yalnız bırakmayan değerli başkanımız Mustafa Ataş Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Bayram birliktir, kardeşliktir, beraberliktir, saevgi saygının ön plana çıktığı, bizim için çok önemli günlerdir dini bayramlarımız. Tabi ülkemiz zor günler yaşıyor. Bu zor günleri de birlik içinde, beraberlik içinde aşacağız. Ben buna inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir kabine devleti falan değil. Kökleri olan, binlerce yıllık tarihi olan bir büyük devlet. Altını çiziyorum; büyk devlet. Dolayısıyla düşmanımız çok olduğu sürece biz de güçleneceğiz. Başka şansımız yok” ifadelerini kullandı.

ATAŞ: BİRBİRİMİZLE OLAN MUHABBETİMİZİ PEKİŞTİRMİŞ OLUYORUZ

AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Ataş, “Allah kestiğiniz kurbanları, yaptığınız ibadetleri kabul eylesin. Bizleri yeniden bir bayram gününde buluşturduğu için rabbimize hamt ediyorum, şükrediyorum. Elazığ Dernekler Federasyonumuzun İstanbul’da bu tür etkinlikleri hiç şüphesiz bayramdan bayrama da olsa bir araya gelmemize ve aramızdaki sevgi muhabbeti pekiştirmemize vesile olan güzel bir bayramlaşma organizasyonu yapıyor. Ben bütün dernekteki arkadaşlarımıza başta Dernekler Federasyonu Başkanımız Faik Bey olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Kısa da olsa bir araya gelip en azından bir hasret gidermiş oluyoruz. Birbirimizle olan muhabbetimizi pekiştirmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

KUBİLAY: İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ GÜNLER ÖNEM ARZ EDİYOR

Sultanbeyli Kaymakamı hemşehrimiz Metin Kubilay, “İçinde bulunduğumuz günlerde birlik ve beraberlik duygularımızı daha da perçinlememiz gerekiyor. İşte bayramlarımız da bunun için önemli bir fırsat olmuş durumda. Bugün Sayı Federasyonumuzun Başkanımızın ve Yönetiminin organizasyonuyla bir arada bulunuyoruz. Ve bayramlaşma imkanı elde ettik. Tabi ki sevinçlerimizi paylaşacağız, çoğalacak. Mutluluklarımızı paylaşacağız çoğalacak. Sıkıntılarımızı, üzüntülerimizi paylaşacağız, azalacak. İçinde bulunduğumuz günlerde bu anlamda önem arz ediyor” dedi.

Programa katılan Elazığlı vatandaşlar da Elazığ’a selam gönderdiler

Programda davetliler Harput Musiki de seslendirdi.