Elazığ Hak Adalet ve Kardeşlik Platformu, “toplumsal yozlaşma ve Islah” konulu bir panel düzenlendi.

KILIÇ: ONLARA NASİHAT EDEBİLECEK BİR KONUMDA OLALIM

İHH İnsani Yardım Vakfı Şube Başkanı Metin Kılıç, ELHAK Platformundan bahsederek, “Sivil toplum kuruluşlarının genel hassasiyeti ve genel özellikleri vardır. Tüm sivil toplumu kapsayan ifadelerle konuşacak olursak bir sivil toplum kuruluşunun öncelikli vasfı sivil olmasıdır. İkinci husus toplumsal bir taban ve toplumsal bir yapıya hitap ediyor olmasıdır. Sivillik sadece sözde değil ger türlü eylemde, ifadede muhakkak bizler tarafından ifade edilmesi gereken bir tavırdır. Sivil toplum örgütlerinin elbette siyasilerle, yöneticilerle belli bir diyalogları olacaktır fakat bu diyaloğu belli bir seviyede tutmasını bilmek biz sivil toplum örgütlerinin vazgeçilmez özelliği olmalıdır ki onlara söyleyecek ve yeri geldiği zaman onları uyarabilecek, onlara nasihat edebilecek bir konumda olalım” diye konuştu.

ERYILMAZ: BİR TOPLUMSAL YOZLAŞMANIN PENÇESİNDE YAŞIYORUZ

ABI Hayat Vakfı Başkanı Ersin Eryılmaz, toplumun yüzünü batıya çevirdiği günden bu yana toplumsal yozlaşmanın arttığını kaydederek, “Yaklaşık 2,5 asırlık bir süreçtir yüzümüzü hayranlıkla batıya çevirdiğimizden beri ve batının batıl yaşam felsefesini ve yaşam tarzını bir kurtuluş reçetesi olarak gördüğümüz günden beri yıkıcı bir toplumsal yozlaşmanın pençesinde yaşıyoruz. Ve bu son dönemlerde özellikle iletişimin son derece yaygınlaştığı internetin bütün evler, bütün gençlerin eline avucuna ulaştığı günden beri bu toplumsal yozlaşmanın baş döndürücü bir hızla devam ettiğini görüyoruz” ifadelerinde bulundu.

NAS: ISLAHIN ÖNEMİNE DEĞİNMEKTİR

Davet Kardeşliği Derneği Ferhat Nas, yozlaşma her aşamasının felaket getirdiğini söyleyerek, “Fertten topluma toplumdan devletlere kadar dünyayı yozlaştıran ger türlü etkene karşı yine İslam’ın önerdiği bir ıslah harekete, ıslahın önemine değinmektir. Nitekim yozlaşma öyle bir şeydir ki fertleri ifsat eder, fertler arasındaki ilişkiyi ifsat eder, aileyi ifsat eder, toplum ifsat eder” diye kaydetti.

SEÇER: PLATFORMUMUZUN TANITIMINI YAPACAĞIZ

EKİDER Başkanı Emrah Seçer ise konuşmasında yozlaşmanın boyutlarına değinerek, “Elazığ’daki 6 STK ile yan yana gelerekten toplumsal yozlaşmanın önüne geçmek, bir takım hataları düzeltme adına bir birliktelik sağladık. Bunun adına ELHAK söyledik. Elazığ Hak Adalet ve Kardeşlik platformu diye. Bugün inşallah bu programda platformumuzun tanıtımını yapacağız. Platformumuz neleri amaçlamaktadır, hedefinde neler vardır, çalışma misyonunda vizyonunda neler vardır diye bu başlıklar altın inşallah bir program sunacağız. Bu programın içerisinde üst başlık toplumsal yozlaşmada ıslah ve bunun yanında her arkadaşımız bir konuyu anlatacak” dedi.

ARSLANPARÇASI: HAYIRLI ÇALIŞMALARIMIZIN OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

ÖZGÜRDER Başkanı Halil Arslanparçası ise ELHAK’ın çalışmalarına ve panelin önemine vurgu yaparak, “Bu toplumsal sorunları bireysel veya ailenin aile kurumunun bozulmaya gittiği bir dönemde buna yönelik bir hayırlı çalışmalarımızın olacağını düşünüyorum” diye kaydetti.

Yeni İHYA Der Şerif Durmaz, yozlaşmada televizyon, sinema ve internetin etkisine değinerek, “Toplumsal yozlaşma ve ıslahata medyanın rolü konusunu değerlendireceğiz. Malum sinema televizyon ve internetin gelişmesiyle toplumda toplumsal yozlaşma hız kazanmıştır. Dolayısıyla toplumun değerlerinden uzaklaşması konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır” ifadelerinde bulundu.