ELHAK platformu, aylık basın toplantısında gündem de yer alan bir çok konuya ilişkin görüş bildirdi.

Platform adına açıklama yapan dönem sözcüsü Erdal Zengin,pandemi,Suriyeli mülteciler, İstanbul Sözleşmesi, YKS sorular ve Ayasofya’ya kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

İstanbul Sözleşmesine atıfta bulunan Erdal Zengin, sözleşmenin toplumda tahribat oluşturduğunu söyledi.

ZENGİN: TOPLUM İÇİNDE VAR OLAN BİRÇOK AHLAKİ KURALIN KALMASINA SEBEP OLMAKTA

Erdal Zengin, “Uzun bir süredir gündemimizde olan bu sözleşmenin yaptığı bu tahribat ve yaşattığı mağduriyet her geçen gün daha derine inmektedir. Kadına şiddeti engellemek gibi haklı ve suçlu başlık altında takdim edilen ancak içerdiği maddeler ve doğurduğu sonuçlarla nice ahlaksızlığa ve mağduriyete yol açan bu sözleşme, LGBT gibi sapık bir zihniyete kanunlarla genel meşrutiyet kazandırmakta birçok ailenin dağılmasına tramvalara ve toplum içinde var olan birçok ahlaki kuralın kalmasına sebep olmakta gönül rızasıyla evlenmiş evli çiftin mağdur olmasına sebep olmaktadır” diye kaydetti.

Zengin, YKS sınavında Mabel Matiz’in şarkı sözüne yer verilerek sorulan soruyu ve ÖSYM’yi de eleştirdi.

ZENGİN: ULUSLARARASI İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİ TARAFINDAN SADECE BİR FİLM GİBİ İZLENİLMEKTEDİR

Zengin, “ şarkı sözlerine YKS sınavında yer verilerek LGBT yürüyüşünün önünde saf alan bir adamın gençlerin gündemine sokulması ÖSYM’nin bu projenin neresinde yer aldığını dost doğrusunu sormamızı gerektirmektedir. Dünya gündeminin yoğunluğunu fırsata çeviren Siyonist ve terör çetesi İsrail, Filistin de yeni bölgeleri işgal etmeye yönelik hamleler yapmaktadır. 10 yıllardır bu kan içici işgal gücünün ortaya koyduğu işgal ve zulümler Uluslararası İnsan Hakları örgütleri tarafından sadece bir film gibi izlenilmektedir” dedi.

Erdal Zengin Ayasofya’nın ibadete açılması konusunun tartışılabilecek bir konu olmadığını da söyledi.