Elazığ’daki esnafların sorunları ve kredilerin ertelenmesi için ETSO, Ticaret Borsası, Esnaf Kooperatifleri ve tüm odaların toplanarak ortak bir ses olması ve esnafın sesinin duyurulması gerektiğini ifade eden Kanal Fırat Haber Spikeri Furkan Dilaver’le ilgili açıklama yapan Elazığ Esnaf Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, Furkan Dilaver’i oda başkanlarından özür dilemeye ve istifa etmeye davet etmişti.

Cemil Erdem’in bu açıklamasına bir tepki de Elazığ İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği’nden geldi.

Dernek Başkanı Muhammet Baygeldi yaptığı açıklamada, “Temel görevi esnafların sorunlarına çare bulmak olan Birlik başkanının işini gücünü bırakıp bir gazeteciyi hedef alması haksızlık ve abesle iştigaldir” dedi.

MUHAMMET BAYGELDİ: CEMİL ERDEM’İ KINIYORUZ

Elazığ İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu adına Başkan Muhammet Baygeldi açıklamasında, “Şehrimizi derinden yaralayan 24 Ocak depremi ve koronavirüs sürecinde maddi ve manevi büyük sorunlar ve sıkıntılar yaşayan Elazığ esnafının taleplerini dile getirmek ve çözüm bulmak öncelikle esnaflarımızın bağlı olduğu Esnaf Odaları Birliğine aittir. Esnaf Odaları Birliği, sorumluluklarını yeterince dile getirmeyince iş yine halkımızın gözü ve kulağı olan yerel basınımıza düşmüştür. Bu konuda Kanal Fırat Televizyonu program yapımcısı genç ve yetenekli gazeteci Furkan Dilaver, haklı olarak Elazığ esnafımızın sorunlarına kayıtsız kalan Esnaf Odaları Birliğine çağrıda bulunmuştur. Bu çağrı ne yazık ki muhatap noktasındaki Birlik Başkanı Cemil Erdem'i rahatsız etmiştir. Temel görevi esnafların sorunlarına çare bulmak olan Birlik başkanının işini gücünü bırakıp bir gazeteciyi hedef alması haksızlık ve abesle iştigaldir. Bir gazeteciyi doğruları söylediği için özür dilemeye hatta istifaya davet etmek yakışık almamıştır. Bu noktada gazeteci arkadaşımızı haksız yere eleştiren Esnaf Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem'i kınıyoruz” ifadelerini kullandı.