Başkanlığını Abdullah Şekeroğlu’nun yaptığı ve 3 ay önce İstanbul’da kurulan Elazığlılar Kalkındırma Derneği, yeni bir projeye imza atarak, Esenyurt’ta bin kişiye yakın Elazığlıları bir araya getirecek.

ELKADER Başkanı Abdullah Şekeroğlu, birlik ve beraberliğin sağlanması adına öncülük yapmak istediklerini söyledi.

Şekeroğlu, Esenyurt Belediyesi’nin katkılarıyla 6 Mayıs Pazar Günü saat 20:00’da Esenyurt Kültür Merkezi’nde düzenlenecek programa sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda misafir katılacağını söyledi.

“BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”

Şekeroğlu yaptığı konuşmada, “Yine çok güzel bir etkinliğe imza atmak üzereyiz. Etkinliğimizin ismi “Sevdamız Türkiye”. Bugünlerde ülkemizin önemle ihtiyaç duyduğu birlik konusunda derneğimizin öncülük yapacağını zannediyorum ve kanıtlamak istiyorum. Biz başta ELFED çatısı altında bir dernek olarak kendi ELFED’imizim sloganıyla birlikte varız diyoruz. Birlikte yürüyeceğiz” dedi.

Düzenlenecek geceye herkesi davet eden Abdullah Şekeroğlu, Elazığlı Sanatçı Esat Kabaklı’nın da konser vereceğini söyledi.

“ÜLKEYE ELAZIĞ’IN, ELAZIĞLININ SESİNİ BİR KEZ DAHA DUYURACAK”

Şekeroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Hiçbir karşılık gözetmeden bizlerle beraber olmayı hatta geçirdiği kaza neticesinde hasta, rahatsız olduğu halde bizimle birlikte olmayı kabul eden çok değerli üstadım, sanatçı abim Esat Kabaklı’ya çok teşekkür ediyorum. İnşallah o gece Esat Kabaklı konseriyle halkımız iyice coşacak. Ülkeye Elazığ’ın, Elazığlının sesini bir kez daha duyuracak. Bunun yanında halk oyunları gösterilerimiz, grup Harput, değerli sanatçı arkadaşım Mehmet Demirbağ ve Hasan Er kardeşim de konserden sonra yine o güzel sesiyle ve oyunlarıyla gecemize katkı sunmaya çalışacaklar. Sayın Başkanımız Ali Murat Alatepe’nin katkılarıyla da ve ELFED Genel Başkanımız Sayın Faik İçmeli’nin katkılarıyla da bu büyük gecemizde bin küsur Elazığlımızı yemekli, ikramlı, müzikli ve de ücretsiz olarak ben ve yönetim kurulum şimdiden karşılamanın onlara hizmet etmenin telaşı içerisindeyiz.”

“ELAZIĞLILARIN TABİ Kİ EMRİNDEYİZ”

ELKADER’İN düzenleyeceği geceye destek vermekten onur duyduklarını ifade eden Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe de Elazığlıların emrinde olduklarını söyledi.

Alatepe yaptığı açıklamada, “Kendimizden ayrı görmediğimiz, ruh, düşünce yapısı anlamında da farklı görmediğimiz Elazığlıların tabi ki emrindeyiz. Esenyurt’ta böyle bir dernek oluşumu altında bir çalışma yapmış olmalarından dolayı çok sevindim. Açılışlarında da bulundum. Daha sonra bir programına iştirak ettim. İyi bir yapı var. Tutkun bir kitle var. Dolayısıyla Esenyurt’taki Elazığlı nüfusu bir araya getireceğine eminim. Biz farklı görmüyoruz. Gakgoş-Dadaş yakınlığımız zaten var. Allah Elazığlının yolunu açık etsin. Çünkü Elazığ’ın ve Elazığlının yolu bu ülkenin yolu, bu milletin yolu. Allah yolunuzu açık etsin diyorum” ifadelerini kullandı.