ELMÜTDER Başkanı Avcıl’dan “Elinizi Çabuk Tutun” Açıklaması

ELMÜTDER Başkanı Osman Avcıl emlak piyasasında yaşanabilecek olan gelişmelerle ilgili değerlendirme bulundu. Başkan Avcıl, “Ev almak isteyen vatandaşların fırsatlardan yararlanmaları, bunun için ellerini çabuk tutmaları gerekiyor” dedi.

ELMÜTDER Başkanı Avcıl’dan “Elinizi Çabuk Tutun” Açıklaması

İMKON Yönetim Kurulu üyesi ve ELMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Avcıl vatandaşların ev almak için en çok merak ettiği konulardan olan emlak piyasası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

KONUT FİYATLARI REEL DEĞİŞİYOR

ELMÜTDER Başkanı Osman Avcıl, “’Son açıklanan endeks rakamlarına göre konut fiyatları reel olarak düşüyor. Yani konut fiyatları bir miktar artıyor olsa da bu artış enflasyon oranının çok altında kalıyor. Enflasyona göre düşüş hızlanarak mı sürecek, hatta mutlak, nominal bir düşüşe mi evrilecek, yoksa bir noktadan sonra düşüş duracak hatta çıkış başlayacak mı? Bu soruların cevabı için gelin öncelikle TCMB Konut Fiyat Endeksi’ne bakalım. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2019 yılı Ocak ayı ‘Konut Fiyat Endeksi’ (KFE) verisini açıkladı. Buna göre, KFE Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, yüzde 7,6 artarak 271,27 seviyesinde gerçekleşti bu duruma bakılırsa ivme yukarı yönde bir hareketlilik görmektedir buda sektörü az da olsa rahatlatmaktadır” dedi.

AVCIL: VATANDAŞLARIN ELLERİNİ ÇABUK TUTMALARI GEREKİYOR

ELMÜTDER Başkanı Av. Osman Avcıl, “İnşaat sektöründe bazı sektör paydaşlarının ellerindeki stokların satılması açısından özellikle kredi ödemekte güçlük çeken bir kısım inşaatçıların bir kısım konutları maliyetine bile verebilecek. İnşaat maliyetlerinin sürekli artışta, buna ek arsa maliyetleri de ekleniyor. Ev almak isteyen vatandaşların fırsatlardan yararlanmaları, bunun için ellerini çabuk tutmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
?
? - 5 yıl Önce

Ne alaka geçen yıl 1 kat 150 bin tl idi bu yıl 300 faiz istediği kadar düşsün değişen bişey yok

Mst
Mst - 5 yıl Önce

Acele etmeyin akılı olun hatta almayın bizim halk salak o yüzden fiyatlar böyle gören de Deniz manzaralı Nişantaşı’nda daire alıyoruz almayın ellerinde şişsin zarar edecek duruma gelirlerse fiyatlar düşer

SIRADAKİ HABER

banner137