Tetiş Yapı tarafından tanıtımı yapılan "ELYSIUM" lansmanı Akgün Otel’de gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, MHP İl Başkanı Semih Işıkver, Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Ak Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut ve çok sayıda davetli katıldı.

TETİK: BİN 500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Lansman toplantısının açılış konuşmasını yapan Tetiş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Tetik, “2017 yılı Aralık ayında İl Özel İdaresiyle ortak başlattığımız ve geride bıraktığımız süre içerisinde alanında uzman kişilerle uzun mesailer sonucunda en ince detayına kadar düşünülerek hazırladığımız Elysıum projesini sizlere sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Elysıum Park AVM ve caddenin hayata geçmesiyle birlikte şehrimizin marka değeri yükselecek ve ilimizde yaklaşık olarak bin 500 kişiye istihdam sağlanacak” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: İLİMİZE VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise, yaptığı açıklamada, “İş hayatına Elazığ'da başlayan ve tüm Türkiye'ye yayılan ilimiz ekonomisine ve istihdamına çok ciddi katkı sağlayan Tetiş  yapının özel ve güzel projesinin lansmanında olmaktan mutluyum. Bu proje şehrimiz için çok önemli ve kıymetli, hem de bizler için çok önemli. Biz bu tür yatırımcı ve yatırımların artması adına temennimiz  var. Bu tür yatırımların artması demek ilimizin ekonomisine çok ciddi katkı sağlamak demek. Bizler de 3 aylık süre zarfında ve bundan sonraki 5 yıllık süre zarfında ilimize ve ilimizin gelişimine katkı sağlamak için ekibimle birlikte gece gündüz çalışıp gayret edeceğiz. Bu çalışmalarımız da bizlerin en büyük destekçilerinden biri iş insanı olacak. İş adamlarımızla birlikte el ele, omuz omuza yürüyerek, ilimizin kalkınmasını sağlamak ve daha yaşanılır bir kent oluşturmak için hep birlikte çalışmalarımızı gayretli bir şekilde yapacağız. Bu çalışmanın hayata geçmesinde başta Sayın valimiz Çetin Oktay Kaldırım'a, Tetiş yönetim kurulu başkanımız Yılmaz Tetik'e, MHP İl Başkanı Semih Işıkver'e, teşekkür ediyorum. İlimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ diye ifade etti.

BULUT: BİR KALKINMA MEYDANA GELİYOR

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Bu güzel günde bu güzel akşamda Elazığ’da böylesine muhteşem bir güzelliğe şahitlik etmek gerçekten sizler için olduğu kadar bizler için de heyecan verici. Ben bundan dolayı öncelikle Tetiş Yönetim Kuruluna ve Sayın Yılmaz Tetik’in şahsında Semih Başkanımıza, Mustafa kardeşimize ve tüm çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Çünkü Burada bugün lansmanı yapılacak olan sadece bir bina olmayacak, sadece bir alışveriş merkezi, bir yaşam alanı olmayacak. Ayı zamanda Elazığ’ın da yaşamını ve sosyo ekonomik yapısını değiştirecek, dönüştürecek bir yapı olacak. Kalkınmanın tanımına baktığınızda kalkınma sadece maddi kaynakların, maddi imkanların bir yere seferber edilmesiyle elde edilen bir şey değil. Kalkınmanın içerisinde sosyla yapı, kültürel yapı, fiziksel yapı, demokrasisinden tutun, diğer şeylerin hepsi bir bütün olduğunda orada bir kalkınma meydana geliyor” ifadelerini kullandı.

KALDIRIM: ELAZIĞ TÜM BU DEĞERLERİ İLE DÜNYAYA AÇILACAK

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da yaptığı açıklamada, “Elazığ markalaşan, gelişen, her gün üstüne koyan, bölgesinde önemli bir cazibe merkezi olan, Türkiye'de de önemli bir cazibe merkezi olan hatta yavaş yavaş yönünü dünyaya çevirmiş, dünyada markalaşması ve büyümek isteyen önemli bir cazibe merkezi olmak isteyen illerden biri. Müthiş bir tarihi derinliği ve kültürel bakiyesi ve 4 bin yılın getirdiği birikim var. Birçok medeniyetin şehre kattığı değer var. Elazığ'ı değerlendirirken ilk sıraya insanlarını koyuyoruz.  Elazığ tüm bu değerleri ile dünyaya açılacak, kültür-sanat ve ekonomik anlamda da canlanacak’’ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından lansman, ünlü sanatçı Selami Şahin konseri ile sona erdi.