İl Müftüsü Selami Aydın, emekli olan imamları takdir belgesi ile uğurladı.

İl Müftülüğünde düzenlenen toplantıya Müftü Aydın’ın yanı sıra, müftü yardımcıları ve müftülük çalışanları katıldı.

AYDIN: ETKİNLİKLER YAPMAYA GAYRET ETTİK

İl Müftüsü Selami Aydın, “Sözlerime başlarken programımıza teşrif eden tüm meslektaşlarıma hoş geldiniz diyor, Camiler ve Din Görevlileri Haftamızın hayırlara vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Biliyorsunuz 1986 yılından itibaren haftamız kutlanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası için her yıl farklı bir tema belirleniyor ve bu tema etrafında programlar icra ediliyor. Bu yıl “Cami ve İlim” olarak tespit edilen temamız çerçevesinde Başkanlığımız tarafından Ayasofya-i Kebir Camii’nin önünde sempozyumlar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Bizde Elazığ Müftülüğü olarak bu hafta boyunca farkındalık oluşturmak adına salgın hastalık tedbirlerine de dikkat ederek bazı etkinlikler yapmaya gayret ettik” diye kaydetti.

AYDIN: SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ

Müftü Aydın, “Tabi ki siz değerli emekli hocalarımızı da unutmadık. Çünkü sizlerden çok şeyler öğrendik. Sizlere eski hocalarımız değil de eskimeyen hocalarımız demek istiyorum. Mesleğe yeni başlamış hocalarımızın sizlerin rehberliğine, tecrübelerine ve yol göstermesine ihtiyaçları var. Dolayısıyla kurumdan emekli oldunuz ama biliyorsunuz hocalığın emekliliği olmaz. Çağrıldığınızda ve gerektiğinde camilerde vazife yapmaktan kaçınmıyorsunuz. Salgın hastalık dolayısıyla görev yapamayan arkadaşlarınızın yerini doldurduğunuz için sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Davetimize teşrif ederek bizleri memnun ettiniz, Allah’ta sizleri memnun etsin. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Bizlerin hocası ve başımızın tacısınız. Bu günün hatırasına sizlere bir teşekkür belgesi takdim edeceğiz. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

Müftü Aydın’ın konuşmasının ardından davetliler teşekkür belgelerini Müftü Aydın, Müftü Yardımcısı Cömert ve Personel Şube Müdürü Ali Gün’ün elinden aldı.

Emekli hocalar kendilerini unutmayarak teşekkür belgesi ile ödüllendiren Müftü Selami Aydın’a teşekkürlerini iletti.