Büyük bir heyecanla, tamamlanan evlerine taşınmayı bekleyen emekliler, konutlarının anahtarını teslim almaya başladı.

2018 yılında TOKİ’nin, Elazığ Bizmişen Aşağı Holpenk Mahallesinde alt gelir grubu ve sosyal konut uygulaması kapsamında yapılan 363 konuta bin 413 başvuru yapılmıştı.

Bunun üzerine hak sahiplerinin belirlenmesi için 2. noter huzurunda yapılan kura çekimi ile ev sahibi olmaya hak kazananlar büyük sevinç yaşamıştı.

Yapılan kura sonrasında anahtar tesliminin 2019 yılının Ağustos ayında yapılması hedeflenirken, ortaya çıkan birkaç sorun sebebiyle anahtar tesliminde gecikme yaşanmıştı.

Zemin+4 kat olarak tasarlanan projede yer alan dairelerin 304’ü 2+1, 59’u ise 3+1 olacak şekilde inşa edilen konutlarda sorunlar çözüme kavuştu ve hak sahipleri, anahtarlarını teslim almaya başladı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren konutların yapıldığı alana kurulan ofislerden anahtarlarını almaya giden hak sahipleri, evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar.

KAYABAŞ: 363 KONUTUN TESLİMATI BUGÜN BAŞLADI

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler Dernek Başkanı Mehmet Kayabaş, “2012 yılından itibaren ilimizde TOKİ’den emekli ve ar gelirli kardeşlerimize konut yapılması için çaba gösterdik, çalıştık, yetkililer ile görüştük. Siyasilerle, valimizle, milletvekillerimizle, birebir görüşerek nihayetinde arsa tahsisi konusunda sıra gelince milli emlaktin gelip arsa tahsisini boş arsaların yerini tespit ettik. TOKİ yetkilileri de uygun gördükten sonra valimizin onayıyla TOKİ yetkilileri gelip arsaları satın aldı. 1 yıl içerisinde de hızlı bir şekilde projeye girdi. Çünkü ilimizde TOİ için büyük bir talep vardı. Şu anda Güney Çevreyolu Bizmişen Semtinde yapılan 363 konut 2. Etap konutlarımızın bugün teslimatı başladı. Rabbim hak sahiplerine, alanlara sağlıklı, huzurlu, uzun ömürler versin. Ödemelerinde kolaylık ersin. Evi olmayan arkadaşlarımız üzülmesinler. Giden valimizin döneminde de şimdiki valimizde sağ olsun ilgileniyorlar. 2023 yılına kadar ilimizde konut yapımı kararı alınmıştır. Her yıl konut yapılacaktır. Çok yakında 700 konutumuzun daha ihalesi olacaktır. Buradan da halkımıza, milletimize bildirelim. İlimize, bölgemize, halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Bizleri halka tanıtan Kanal Fırat Televizyonu’na da teşekkür ediyorum. Emeği geçen; bürokrat, siyasetçi herkese teşekkür ediyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin” ifadelerini kullandı.

HABER: SITKI TAŞEL