Alınan bu karardan vazgeçilmesinden memnun olan Tüm İşçi Emekliler Derneği Başkanı Mehmet Kayabaş, yetkililere teşekkür etti.

Halk Otobüsleri Derneği, 65 yaş ve üstünü ücretsiz taşınması kararına karşı çıkarak, bu karara uymayacaklarını açıklamışlardı.

Ve bu karar 4 gün boyunca Elazığ’da uygulanmıştı. Krizin büyümesinin ardından Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Dursun Çetin, kararın 5. Gününde bir araya gelmiş ve bir görüşme gerçekleştirmişti.

Bu görüşmenin sorunda yapılan açıklamalarda karardan vazgeçildiği belirtilmişti.

“TÜM DUYARLI ÇALIŞAN KİŞİ VE KURUMLARA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ”

Alınan bu karar emeklinin yüzünü güldürdü. Emekliler adına açıklama yapan Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Mehmet Kayabaş, sorunun çözüme kavuşturulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek “ Tüm İşçi Emekliler Derneği olarak 12 bin civarında kayıtlı üyemiz var. Bunların %50, 65 yaş üstünde. Tabi şehit gazi ve engelliler için alınan karar bizler ile değil. Büyük Millet Meclisinden çıkan bir karardır.  Almış oldukları karar gereği 65 yaş üstü yaşlıları, şehit gazi ve engelli yakınların hizmet vermeyecekleri ve bundan böyle bedava taşımacılık yapmayacaklarını bildirmişlerdi. Bundan dolayı derneğimize çok sayıda yaşlı kişiler mağdur oldular. Bizler de zor durumda bırakıldık. Yapmış olduğumuz görüşmelere neticesinde tüm duyarlılığını esirgemeyen ve sorunları kısa bir sürede çözüme kavuşturan başta Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz olmak ile birlikte Halk Otobüsleri Dernek Başkanı Dursun Çetin Bey ile tüm duyarlı çalışan kişi ve kurumlara şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.