Günümüzde ev fiyatları cep yakıyor…

Alanlarında satanlarında yüzü gülmüyor…

“EN BÜYÜK ADIMI ELAZIĞ BELEDİYESİ’NİN ATMASI GEREKİR”

Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Albayrak Elazığ’da ev fiyatlarının neden yüksek olduğuna ve buna nasıl çözüm bulunması gerektiğine değinerek, “Piyasaların düşürülmesi için, en başta en büyük adımı Elazığ Belediyesi’nin atması gerekir. Bizim Elazığ kotayı doladurdu. Yeni yerlere imarların açılması lazım. Elazığ’ımızda da bu alan çok. Mesela örnek veriyorum bir Cip tarafı, Harman Tepe, Keban Yolu, Aşağı Demirtaş… İmara açılacak çok yer var. Bu yüzden imara açılınca fiyatlar otomatikman düşer. İmara açılmadığı zaman müteahhitler bir yerde tıkalı kalıyor o zaman ne oluyor eskiden %30’la aldığı yerleri şu an %45’le almış oluyor. Bunu da otomatikman evin üstüne yansıtıyor. Zaten düşüşlerle uğraşıyoruz her taraftan üstümüze geliyorlar. Dolar artıyor, demire zam geldi buna zam geldi. Bu fırsatçıları bizim Elazığ Belediyesi’nin halletmesi lazım. Bazı yerleri imara açması lazım. Çünkü niye imara açılacağı zaman millet yastık altındaki paralarını çıkartıp otomatikman ne yapacak getirip o parayı bağlayacak” dedi.

“BİZ İSTİYORUZ HERKES KENDİ MESLEĞİNİ YAPSIN”

Başkan Albayrak Emlakçıların yaşadığı sıkıntılara değindi ve diğer esnafların emlakçılara karşı daha duyarlı olmasını isteyerek, “Bizler vatandaş geldiği zaman o vatandaşa nereden uygun ve iyi daire alabiliriz biz bunları araştırıyoruz, bunlara bakıyoruz. Ama şimdi devlet dairesinde çalışan olur, başka bir esnaf olur, bunların hiç birini bilmez. Bir de ayriyeten Elazığ’da esnaflar bunlar baklavacı, çerezci, kırtasiyeci olur, camına yazıyor ki satılık daire, bunların böyle bir hakkı yok. Biz bunlar 2-3 seneden beri söylüyoruz beledi-yede üstüne düşen görevi yapmıyor. Çünkü neden bu onların görevi, kanunen onların hakkı. Biz esnafa gidip söylüyoruz, satılık daire, dükkan. Burada devletin vergisini çalıyorlar, bizlerin hakkını yiyorlar. Bunlar hoş şeyler değil. Biz istiyoruz herkes kendi mesleğini yapsın”diye kaydetti.

“EMLAKÇIDA YAPILAN BİR İŞTE SORUN ÇIKMA İŞİ ÇOK AZ”

Ekmeğin ekmekçiye verilmesi gerektiğini vurgulayan Albayrak, “Elazığlı hemşehrilerime sesleniyorum, artık ekmeği ekmekçiye verin. Şimdi biz emlak işi yaptığımız için kesin bu kendisi için söylüyor ama öyle bir şey yok. Emlakçıda yapılan bir işte sorun çıkma işi çok az. Emlakçı tapudan belediyeden her yerden bu işi tek tek geçiyor soruyor yapıyor”ifadelerinde bulundu.

“HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN”

Belediyenin yaşadıkları soruna çözüm bulmasını isteyen Başkan Albayrak, “Belediye gezsin esnafı. Ayakkabıcı dükkânına satılık daire yazılır mı, satılık tarla yazılır mı? Bunları kontrol etsin. Biz bundan sonra gerekli yerlere müracaatlarımızı yapacağız. Bunlarda bilinsin. Bir devlet memuru emlak işi yapıyorsa, bunlarda sizin aracılığınızla bunu işitsinler ki sonra ben bilmiyordum, etmiyordum demesinler. Biz onların isimlerini tek tek bildireceğiz. Ve kendileri de biliyor ki yaptıkları suç, görevden alınma gibi bir durumu var. Kendileri de biliyor. Biz bunların isimlerini tek tek vereceğiz. Herkes kendi işini yapsın”dedi.