Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yayınladığı Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik gayrimenkul sektörünün uzun süredir beklediği bir gelişmeydi. 

Yönetmelik yayımlanması sonrasında da Elazığ’da Emlakçılar Odası, Ticaret İl Müdürlüğü ortaklığında emlakçılara bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 MEHMET AYIK PEHLİVAN “YETKİ BELGESİ ALMAK ZORUNDALAR”

Ticaret İl Müdürlüğü araştırmacı görevlisi Mehmet Ayık Pehlivan, emlak sektöründe taşınmaz ticareti yönetmeliği hakkında bilgi vererek “ Resmi gazetede yayınlanan bu yönetmeliğin en büyük amacı emlak sektöründe çalışan kişilerin yapması gereken bazı kaideler var. Bu kaideler ile ilgili bilgi vereceğiz size. Bu kaidelerden en önemlisi emlakçılık sektöründe uğraşan kişilerin yetki belgesi alma zorunluluğu. Yetki belgesi almadan emlakçılık işi yapılamayacak bundan sonra” ifadelerine yer verdi.

HAKAN ALBAYRAK “EMLAKÇILARIMIZA BİLGİ VERİYORUZ”

Emlakçılar odası Başkanı Hakan Albayrak, yayımlanan yönetmelik gereği, yetki belgesi almayanların emlakçılık yapamayacağını söyleyerek “ Emlakçılık hakkında çıkan yeni yasa ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıyoruz. Bakanlığımızın yeni çıkardığı emlakçılık yasasında yetki belgesi olmayanlar emlakçılık yapamayacaklar. Bu işi bir düzenleme geliyor. Her önüne gelen emlakçıyım diyemeyecek. Bu şekilde korsanlarda bu işlerden temizlenecek. Biz emlakçılarımız bugün toplantıya aldık. Bilgilendirme veriyoruz, yetki belgelerini almak için bugün girişlerini yapacağız. Ticaret İl Müdürlüğümüz ile Birlikte bir toplantı yapıyoruz. Emlakçılığa ne düzenleme gelirse gelsin biz ona uyacağız inşallah.