Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından, önleyici tedbirler doğrultusunda il genelinde son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen çalışmalarda;  57’si aranan ve 38’i de meydana gelen olayların şüphelisi olmak üzere toplam 95 şahıssı yakaladı.

Yakalanan şahıslardan 16’sı çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak ceza evine gönderildi.

 Öte yandan Kayıp olarak aranan 10 şahıs ise bulunarak yakınlarına teslim edildi.

Polis fuhuş yapıldığı tespit edilen 1 otel ile 4 mesken hakkında da gerekli mühürleme ve kapatma işlemleri uygulayıp, fuhuş yaptığı belirlenen toplam 12 şahıs hakkında idari işlem yaptı. Kumar oynatıldığı tespit edilen 1 dernek ve 1 kıraathane ile bu mekanlarda kumar oynayan toplam 10 şahıs hakkında gerekli yasal işlemler gerçekleştirildi.

Denetimler esnasında şahısların üzerinde ise 4 adet ruhsatsız tabanca,  1 adet av tüfeği,  475 gr esrar maddesi ele geçirildi.

Öte yandan uyuşturucu tacirlerine de geçit vermeyen ekipler bu yönde son bir hafta içerisinde yaptıkları çalışmalarda şüpheli bir araçta 1.100 gr esrar maddesi ele geçirdi, olayla ilgili 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüpheliler tamamlanan işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edildi.

 Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan mahkemeye çıkan şüphelilerden 1’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polis uyuşturucu madde satışı yapıldığı belirlenen bir adrese gerçekleştirdiği operasyonda ise satışa hazır 5 adet fişeklenmiş halde toplam 8 gr metamfetamin maddesi ele geçirdi. Olayla ilgili bir şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ayrıca, uygulamalar sırasında uyuşturucu madde kullandıkları belirlenen 27 şahıstan ise toplamda 64 gr toz, 22 gr metamfetamin, 455 gr kubar esrar ile bir miktar da kokain maddesi ele geçirildi.

Şüpheli şahıslar hakkında Uyuşturucu Madde Kullanmak suçundan gerekli adli işlemler yapıldı.