Emniyet Genel Müdürlüğünce, geleceğimizin teminatı çocuk ve gençlerimizin suça sürüklenmesi ve suç mağduru olmalarının engellenmesi, uyuşturucu satan ve aranması olan şahısların yakalanması, ilköğretim çağındaki çocuklar, ortaöğretim ve üniversite çağındaki gençlerin her türlü zararlı faktörden uzak tutulması, eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülmesi adına denetimler yaptı.

Elazığ Valiliği koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğümü tarafından ilimiz merkez ve ilçelerinde 71 okul ve çevresinde, 81 okul servis araç ve sürücüsü, 492 hususi araç, 30 park-bahçe ve 176 umuma açık yerlerde toplam 2 bin 297 şahıs üzerinde denetim yapıldı.

Yapılan denetimler çerçevesinde 4 İşyerine ruhsat bulundurmamaktan, 2 iş yerine Nargile ile sunum yapmaktan, 2 İş yerine kapalı alanda sigara içirmekten, 6 kişiye kapalı alanda sigara içmekten 744 TL idari para cezası uygulandı, 6 şahsa yoklama kaçağı hakkında işlem yapıldı. Denetimler kapsamında çeşitli suçlardan aranan 2 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.