Anadolu Yayıncılar Derneği Yönetimi, göreve geldiği günden itibaren başarılı çalışmalara imza atan ve Elazığlılara büyük gurur yaşatan Emniyet Genel Müdürü Hemşehrimiz Mehmet Aktaş’ı ziyaret etti.

Genel Müdür Aktaş, Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni ve Dernek Başkan Yardımcısı Zeki Akbıyık ve Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır ile bir araya geldi.

Ziyarette ülke ve Elazığ gündemiyle ilgili sohbet edildi.

İKİ İLÇEDE YENİ BİNA YAPIMINA BAŞLANDI

Emniyet Genel Müdürü Aktaş, Karakoçan ve Palu İlçe Emniyet Müdürlüğü binalarının yapımlarına başlandığını ifade ederek Kovancılar İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının ihalesinin ise önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi.

GEREKLİ OLAN ARAÇLAR SEFERBER EDİLDİ

Geçtiğimiz haftalarda Sivrice İlçe Emniyet Müdürlüğü binasını hizmete açtıklarını hatırlatan Genel Müdür Aktaş, Elazığ Şehir Merkezi’ndeki karakolları da yenilemeyi sürdürdüklerini belirtti. Aktaş ayrıca, Elazığ Emniyet Müdürlüğü için gerekli olan araçları da seferber ettiklerini ve ihtiyaçların karşılanması için gerekli olan araçları gönderdiklerini vurguladı.

“POLİS OKULU İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Ziyarette Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksekokulu da konuşuldu. Emniyet Genel Müdürü Aktaş, “Elazığ Zülfü Ağar Polis okulumuz depreme dayanıklı olmadığı için iki yıldır öğrenci alamıyor. 24 Ocak depreminden sonrada ağır hasar aldı ve yıkılmasına karar verildi. Binanın ağır hasarlı olmasından dolayı öğrenci alamıyoruz. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatıyla Elazığ’a yeni bir polis okulu binası kazandırmak için çalışmalara başlamıştık. Yeni polis okulumuz için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yeni okulumuz Malatya yolu üzerinde Hankendi’ye girmeden sağ tarafta 1478 dönümlük arazi üzerinde olacak. Arsanın tahsisi Milli Emlak Müdürlüğünden emniyet Genel Müdürlüğü’müze yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü olarak TOKİ ile bir protokolümüz var. Elazığ polis okulumuzu da inşallah hızlı bir şekilde TOKİ marifetiyle Elazığ’ımıza kazandıracağız. İşlemler yürüyor en kısa zamanda en hızlı şekilde yapılması için bütün arkadaşlar el birliği ile bir gayret ediyorlar. Daha modern daha büyük bir okulu Elazığ’a kazandıracağız” dedi.