Kurban Bayramını Elazığ’da geçiren Emniyet Genel Müdürü hemşehrimiz Mehmet Aktaş, bayram namazıyla birlikte başladığı yoğun maratonuna trafik uygulama noktalarını ziyaretiyle devam ettirdi.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül ile birlikte trafik uygulama noktalarını ziyaret eden Emniyet Genel Müdürü Aktaş, görevli polis memurlarıyla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Trafik kuralları noktasında sürücüleri de uyaran Genel Müdür Aktaş, sürücüleri 'Yaşam Tüneli' ve 'Kırmızı Düdük' uygulaması konusunda bilinçlendirdi.

Aktaş uygulama noktasındaki sürücülerle sohbet ederek bayramlarını tebrik etti.

AKTAŞ: ELAZIĞ’IMIZDA ÇOK YOĞUN BİR PROGRAM İCRA EDİYORUZ

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, “Başta Emniyet Teşkilat Mensuplarımız olmak üzere bütün halkımızın Mübarek Kurban Bayramını yürekten tebrik ediyorum. Sabah saatlerinden itibaren Elazığ’ımızda çok yoğun bir program icra ediyoruz. Başta polis okulumuzdaki camide meslektaşlarımızla bayram namazımızı kılıp bayramlaştık. Orada da Özel Harekâta geçip sayın valimizle birlikte Özel Harekât mensubu arkadaşlarımızla kahvaltıda bir araya geldik. Daha sonra valilik programı, jandarma ve emniyet programını icra ettik. Şimdide Diyarbakır yolu üzerindeki kontrol noktasında hem buradaki arkadaşlarımızla bayramlaşmak hem de buradaki faaliyeti yerinde görmek için geldik. Bayramın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için insanlarımızın güven içerisinde yolculuk yapabilmeleri için, trafik kazalarını en aza indirebilmek için Emniyet Genel Müdürlüğü için seferber olmuş durumdayız ”dedi.

AKTAŞ: 64 BİN NOKTADA, 100 BİN PERSONELİMİZ GÖREV YAPIYOR

Çalışma planı hakkında bilgi veren Aktaş, “Türkiye genelinde günlük ortalama 7 bin 700 noktada 13 bin 500 personelimiz görev yapıyor. 7 günlük süre içerisinde, bayram tatilimiz 5 gün ama 7 gün günlük süre içinde tam 64 bin noktada 100 bin personelimizle trafik tedbiri alıyoruz. Bunun yanında radar uygulaması gerçekleştiriyoruz. Havadan hava araçları ile yine aynı şekilde tedbirlerimizi alıyoruz. İnşallah bu bayramda trafik kazaları daha az olur, daha az insanımızı kaybederiz. Bu mutlu günümüze acıyı katmayız diye umut ediyorum. Burada da arkadaşlarımız aynı şekilde bu görevi ifa ediyorlar” diye kaydetti.

AKTAŞ: PROJELER HAKKINDA KENDİLERİNİ BİLİNÇLENDİRİYORUZ

Hayata yeni geçirilen “Yaşam Tüneli” uygulamasından bahseden Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, “Ayrıca “Yaşam Tüneli” dediğimiz bir uygulamayı ki Elazığ’ımızda yeni hayata geçti. Buraya da araçlarımızı, sürücülerimizi davet edip 5 dakika burada istirahat ettirip onlara trafik bilincini arttırmaya yönelik videolar izletiyoruz. İkramlarda bulunuyoruz. Çocuklarımıza yönelik geliştirdiğimiz projeler var ve bu projeler hakkında kendilerini bilinçlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

AKTAŞ: BAYRAMIN HAYIRLAR GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM

Aktaş, “Ben bütün görev yapan, hem Elazığ’ımızda hem Türkiye’nin genelinde insanımızın mal, can güvenliği için bayramda en iyi şekilde büyük özveri ile görev yapan bütün personelimize yürekten teşekkür ediyorum. Elâzığ Valimize, Emniyet Müdürümüze ve Elâzığ’da görev yapan bütün arkadaşlarımıza en kalbi teşekkürlerimi gönderiyorum. Bayramın hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

AKTAŞ: İNŞALLAH MAHCUP OLMAYACAĞIZ

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş Emniyet Genel Müdürlüğü çok ama çok önemli onure edici bir görev. Bu göreve benim atanmış olmam benim içinde onur verici bir durum. Bu görevi bana tebliğ eden sayın cumhurbaşkanımıza en kalbi şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah 326 bin kişilik emniyet ordusu ile birlikte gece gündüz demeden, yaz kış demeden günün her anında görevimizi en iyi şekilde yapıp hem sayın cumhurbaşkanımıza hem de milletimize mahcup olmayacağız” açıklamasında bulundu.