Elazığ Emniyet Müdürü Doğan Cangül, beraberinde şube müdürleri ve polis memurları ile birlikte Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ı ziyaret etti.

Türk Polis Teşkilatı’nın 173. Yıl dönümü nedeniyle gerçekleşen ziyarete şehitlerimizin çocuklarından Berkay’da eşlik etti.

Elazığ Emniyet Müdürü Doğan Cangül, teşkilat olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada 7/24 esaslı hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.

Emniyet teşkilatının mazisinin sağlam olduğunu anımsatan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, devletin bekası ve milletin huzuru için teşkilatın fedakarca hizmet ettiğini kaydetti.

“DEVLETİN BEL KEMİĞİNİ OLUŞTURAN GÜVENLİK BİRİMLERİMİZİN ÖNEMLİ TEŞKİLATLARINDANDIR”

Vali Kaldırım yaptığı konuşmada, “Bugüne kadar çok önemli hizmetleri olmuş, devletin bekası için, milletin huzuru, güveni, esenliği için gerçekten fedakarca hizmetleri olmuş,  Şehitler, gaziler vermiş önemli bir teşkilat. Devletin bel kemiğini oluşturan güvenlik birimlerimizin önemli teşkilatlarından, kurumlarından birisi. Dolayısıyla ben de günlerini emniyet müdürümüz ve burada bulunan personelimiz nezdinde, şehit ailemiz Nevran Hanım ve kıymetli oğulları Berkay Numan nezdinde tebrik ediyorum” dedi.

Elazığ’ın huzur adası olmasında güvenlik güçlerinin büyük emeği olduğuna dikkat çeken Vali Kaldırım, Elazığ halkının da güvenlik güçlerine bağlılığı ve saygısının bulunduğunu söyledi.

“BURADA GÖREV YAPAN ARKADAŞLAR BİR AÇIDAN ŞANSLI”

Vali Kaldırım yaptığı açıklamada, “Huzurlu bir bölgede yaşıyoruz. Günden güne, yıldan yıla asayiş, terör olaylarında azalma olduğunu memnuniyetle görüyoruz. Bu açıdan da Emniyet teşkilatımıza, güvenlik güçlerimize müteşekkiriz. Elazığ halk olarak da, insan olarak da, insan yapısı olarak da güvenlik güçlerine son derece saygılı, son derece gönülden bağlı, kabullenmiş olabildiğince yardımcı olan, iç içe olan, destek veren bir yapıya sahip. Dolayısıyla burada görev yapan arkadaşlar da bir açıdan şanslı. Gerçekten kabul görüyorlar. Misafirperver özellikleri var. Her konuda da kurumlar olarak, sivil toplum olarak, vatandaş olarak ne zaman bir ihtiyaç olsa, bir sıkıntı olsa destek veriyorlar. O açıdan da müteşekkiriz” şeklinde konuştu.

“TOPLUMLA İYİ KAYNAŞMIŞ DURUMDALAR”

Kaldırım, Emniyet teşkilatının huzur ve güvenin sağlanması yanında sosyal projelerde gerçekleştirdiğini belirterek, “Özellikle şehit ve gazilerimiz gibi, dezavantajlı gruplar gibi, yardıma muhtaç kesimler gibi ve bunların çocukları, öğrencileri gibi gerçekten güzel etkinliklerde bulunuyorlar. Toplumla da iyi kaynaşmış durumdalar.  Ben dönem içerisinde yaptığı güzel çalışmalardan dolayı emniyet müdürümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE NOKTASINDA GEÇEN YIL REKORLAR KIRILDI”

Emniyet mensuplarının terörle ve uyuşturucu ile mücadelede oynadığı etkin rolü ile Elazığ’da verimli çalışmalar yapıldığını da söyleyen Vali Kaldırım, “Uyumlu bir çalışma zemini var. Vatandaşla bütünleşmiş siyasi partilerimizle, sivil toplumla bütün kesimlerle bütünleşmiş bir çalışma anlayışı var. Bu açıdan da tebrik ediyorum. Özellikle terörden farksız gördüğümüz uyuşturucu ile mücadele noktasında geçen yıl rekorlar kırıldı, çok başarılı olundu. Bu yıl bu artarak devam ediyor. Gerek okul çevrelerinde gerek dini mekanların çevrelerinde gerekse de hassas bölgelerde yapılan çalışmalar, yol kontrolleri, bir çok uygulamalar ve yapılan operasyonlarla gerçekten terörden farksız gördüğümüz, insanımızı tehdit eden, özellikle gençlerimizi tehdit eden uyuşturucu mücadele noktasında, bağımlılıkla mücadele noktasında Türkiye’ye örnek olacak ekstra mücadele yapılıyor. Bu açıdan da bütün personelimize, bütün emniyet teşkilatlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyarette, küçük Berkay’a günün anısına Vali Çetin oktay Kaldırım tarafından çeşitli hediyelerde verildi.