Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyon sonucu şüpheliler tutuklanarak adliyeye sevk edildi.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından  il  genelinde gerçekleştirilen Şok Uygulamalar esnasında şüpheli görülen bir araç polis ekiplerimiz tarafından durdurulmak istenildiği esnada içerisinde bulunan şahıslar dur ihtarına uymayarak uygulama bölgesinden kaçmışlardır.

Fazla uzaklaşamadan araçtan inerek bir apartmana gizlenmeye çalışan M.A., K.D. ve R.T. isimli şahıslar polis ekiplerince  yakalanarak gözaltına alınmışlardır.

Şahısların kaçış esnasında attıkları 1 adet pompalı tüfek ile bir poşet içerisinde 40 gr metamfetamin maddesi de ele geçirilmiş olup şahıslar, tamamlanan işlemlerinin ardından 19.12.2019 tarihinde adli mercilere sevk edilmişlerdir.

        Ayrıca, Narkotik ekiplerimizce uyuşturucu ile mücadele kapsamında meydana gelebilecek uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesine yönelik olarak son üç gün içerisinde yapılan çalışmalarda; 10’u uyuşturucu madde kullandıkları esnada suçüstü olmak üzere toplamda 16 şahsa Uyuşturucu Madde Kullanmak Suçundan işlem yapılmıştır. Uygulamalar sırasında yapılan üst aramalarında ise, 10 adet fişeklenmiş halde (13 gr) kubar esrar, 19 gr toz esrar, 3 fişek halinde (1 gr) metamfetamin maddesi, 4 adet esctacy, 2 adet sentetik ecza hapı ile 2 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 9 adet fişekte ele geçirilmiştir.