Emniyet Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu ile mücadele çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan başarılı operasyonlar neticesinde şehir genelinde çeşitli suçlardan toplamda 24 şahsa adli işlem uygulandı. 9 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ayrıca yapılan üst, araç ve ikamet aramalarında da bin 261 gram esrar maddesi, 5 adet Iyrica isimli sentetik ecza hapı ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 3 bin 385 TL ele geçirildi.

“24 ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI”

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce, uyuşturucu ile mücadele kapsamında ilimiz genelinde meydana gelebilecek uyuşturucu madde kullanımı, ticareti ve sevkiyatının önlenmesine yönelik olarak 14-21 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılan çalışmalar sonucunda; 24 şahsa Uyuşturucu Madde Kullanmak suçundan adli işlem yapılmış ve Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan 7 şahıs ise sevk edildikleri adli mercilerce Tutuklanarak ceza evine gönderilmiştir”

“ÇOK SAYIDA YASAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ”

“Ayrıca, uygulamalar esnasında biri Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve Hükümlü veya Tutuklunun Kaçması suçundan diğeri ise Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmalatı ve Ticareti suçundan arandığı tespiti ile yakalanan 2 şahısta adli işlemlerinin ardından ceza evine gönderilmiştir. Uygulamalar kapsamında şahısların yapılan üst, araç ve ikamet aramalarında ise 1.257 gr Kubar Esrar, 22 gr Metamfetamin, 18 gr Esrar maddesi, 3,31 gr toz esrar, 0,64 gr eroin ve 5 adet lyrica isimli sentetik ecza hapı ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 3.385 ₺ ele geçirilmiştir” denildi.

HABER: SITKI TAŞEL