En Çok Döviz Bozduran Şehir Elazığ Oldu!

DHT’nin (Döviz Tevdiat Hesabı) en çok arttığı ve en çok azaldığı 20 şehir açıklandı. En çok döviz bozduran şehirler listesinde Elazığ birinci sırada yer aldı.

En Çok Döviz Bozduran Şehir Elazığ Oldu!

Eylül ayında birikim yapan vatandaşların yarısı dolardaki yükselişi fırsat görüp DTH'larını (Döviz Tevdiat Hesabı) çözdü, yarısı daha da artırarak hızlı yükselen kur dönemine daha yüksek DTH hesabıyla giriş yaptı.

Haziran ayı ile Eylül ayı arasında Döviz Tevdiat Hesabının en çok azaldığı iller sıralamasında Elazığ 1. sırada yer aldı.

EN ÇOK DÖVİZ BOZDURAN ŞEHİR ELAZIĞ

Türkiye’nin 81 ilinde tasarruf mevduatı amacıyla bankalarda tutulan döviz hesaplarında bu dönemde 61 milyar TL’lik artış gerçekleşti. İller bazında bakıldığında ise oransal olarak en yüksek DTH artışı sırasıyla Aksaray, Kırşehir, Bingöl, Hatay, Osmaniye, Antalya, Rize, Yalova, Kahramanmaraş ve Kocaeli’de gerçekleşti. Aynı dönemde en çok döviz bozduran şehirler olarak Elazığ, Hakkari, Batman, Çankırı, Kırıkkale, Ardahan, Giresun, Erzincan, Kars ve Diyarbakır oldu.

DTH hesaplarındaki artışta Orta Anadolu illeri öne çıkarken, Doğu ve Güneydoğu illerinde DTH'ların çözüldüğü dikkat çekti. Altın fiyatındaki ralliyi ise Türkiye'de sadece 3 il yakalayabildi.

Fintürk verilerine göre 81 il, döviz konusunda tam anlamıyla ikiye bölündü. Birikim yapanların yarısı dolardaki 9 TL’ye yaklaşan yükselişi fırsat görüp DTH’larını çözerken, yarısı daha da artırarak hızlı yükselen kur döneminde daha yüksek DTH hesabıyla giriş yaptı.

Altında ise 81 ilin yüzde 76’sı isabetsiz bir kararla altın hesaplarını çözerken sadece 3 il, altın mevduatlarını daha da artırdı.

Yani dövizde 8 TL’den 13,35 TL’ye yükselişten hemen önce ülkenin ağırlıkla Orta Anadolu bölgeleri ile kıyılara yakın bölgelerinde dövize hücum gerçekleşirken, doğu ve güneydoğu bölgelerinde DTH çözülmeleri gerçekleşti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
En saf memleket
En saf memleket - 2 yıl Önce

En saf memeleket veya öngörüsüz memleket elazığmış.. doların artacağı ayan beyan ortadayken türkiye geneli sadece elazığ bu yülsek oranda bozmuş.. boşuna dememişler elazığlılar deli diye :) :)

23
23 @En saf memleket - 2 yıl Önce

Köprülerde geçiş ücreti ve yüklenici firmalara ödenen paraların Dolar ile olması da "vatan sevdasından" değil mi trolcük?

Akp yazana cebvap
Akp yazana cebvap @En saf memleket - 2 yıl Önce

Senin edebiyatını yesinler en çok satıl eylül ayında olmuş o zaman da dolar artıp azalma şeklinde bir durum olmuştu. O zaman kazandırğımızı kazandık satıp çıkalım diye satmışlar daha büyük yükseleceğini ön görememişler. Dürüst olan vatan millet sakarya edebiyatı ile bozan bir olsa dürüst olsasamimi olsa 5 ten satar bir daha almazdı. Adamlar 9.5-10 da rekor kırmış satmışlar korkularından tekrar düşer diye burda vatan millet sakarya edebiyatına bağlamaya çalışıyorsun.. yermi anadolu çocuğu bu numaraları elazığlı yer valla

Akp
Akp @En saf memleket - 2 yıl Önce

Vatan sevdasindan en azindan bir faydamiz olsun demisler dolar alip dolarin yukselmesine vesile olmamuslar dolar euro alan kusura baknasinda vatanini zerre dusunmeyenlerdir elazig milleti koca orman yanginina su tasiyan karinca gibi helal olsun gakgoslara

Naci
Naci - 2 yıl Önce

Demek ki finans işinden en anlamayan şehir Elazığmış, listeye bakılırsa genelde az gelişmiş iller başı çekende sürekli her alanda küme düşen Elazığ

Anonim
Anonim - 2 yıl Önce

Cimrilerin parasını ne yaptıkları belli oldu

Fötür
Fötür - 2 yıl Önce

Malatyaya bakale hiç adı geçiymi biz safık

- 2 yıl Önce

Sorsan kimsede para yok hep açız sizi kirli cikinlar sizi

Elazizlı
Elazizlı - 2 yıl Önce

Elazıglıya saf deli diyen moronlar Elazığlı o dövizleri bozmuşlarsa bilinki o dövizleri devamı var anladınızmı mallar!!!! Ha şududa unutmayın elazıgın 3/1 bin gelir kaynağı yurt dışından gelen paralardır.. Ayrıca araştırın yurt dışından bireysel ticari olmayan eft havale gibi gönderimlere bakın elazıga giren döviz miktarını n ne kadar olduğunu görürsünüz anladınız mı geri zekalı mallar!!!!

A.Ç
A.Ç - 2 yıl Önce

Okadar döviz bozuyorlarda niye depremde bir yardimlari dokunmadi anca kendilerine Allah verdigini almasini bilir hersey Allahin bu boburlenmek vatana hain olmak ne sevdasidir döviz bozdurup ev al garibana iki katina kiraya ver sonra yine yurt disina git tekrar gel firsatcilik bir toz bir otobus


SIRADAKİ HABER

banner137