Ağaçlar çiçek açtı, fidanlar büyüdü, çiçekler cıvıl cıvıl görüntüsüyle etrafı renklendirdi.

“BOL ÇEŞİT OLARAK SUNUYORUZ”

Elazığ’da fidan sezonunun açıldığını söyleyen “Bahçe Tarım Fidancılık Sahibi Galip Kayaoğlu "Satışlarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Fidan sezonu Nisan ayının 25'e kadar devam ediyor.  Bu yıl satığımız fidanlarımız kendi fidanlarımız. Elimizde olmayan çeşitleri ise dışarıdan temin ettik.  Vatandaşlarımıza bol çeşit olarak sunmaya çalışıyoruz.  İşlerimiz Allah’a çok şükür yoğun olarak devam ediyor. Elazığ da en çok son iki yıldır badem ceviz ağırlıklı gidiyor. Bu yıl daha çok meyve ağaçları tercih ediliyor. Eskien olduğu gibi yoğun talep yok" ifadelerini kullandı. 

Peki Elazığ’da en çok hangi fidan satılıyor? Bunların cevabını ise Bahçe Tarım Fidancılık Sahibi Galip Kayaoğlu veriyor.

“AĞIRLIKLI OLARAK HANGİ FİDAN SATLIYOR”

Kayaoğlu “ Fidan çeşit olarak zaten ağırlık satılıyor. Bizde birde farklı çeşit fidanlar var.  Yenidünyası, bademi, çilek ağacı çeşitlerimiz bayağı vardır” dedi.

Bahçe Tarım Fidancılık Sahibi Galip Kayaoğlu, ağaç dikilirken dikkat edilmesi gerekenleri de unutmayarak “ Fidanı diktiğimiz zaman toprak kazınır. Kazılan toprak ile tekrar kapatılır.  Artı can suyu ile sulanır. Başkada zor bir şey yok.  İlk yıl gübreleme gerekmiyor. Ama ikinci yıl tabi ki gübreleme gerekir” şeklinde aktardı.

Kayaoğlu, çiçek ekimiyle ilgili önemli bilgiler verdi.