En Güzel Hediyelerini Aldılar

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü tarafından organize edilen Umre Ödüllü Temel Dini Bilgiler Yarışmasının birincileri, kutsal topraklara gitti. Öğrenciler, oldukça heyecanlı olduklarını belirterek yarışmayı düzenleyenlere teşekkür ettiler.

En Güzel Hediyelerini Aldılar

2017 yılı içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından ortaklaşa Temel Dini Bilgiler yarışması düzenlenmişti.

Elazığ genelinde düzenlenen yarışmada; İçme Ortaokulu ve Merkez Anadolu Lisesi öğrencileri birinci olmuştu.6 Öğrenci hediyelerine kavuştu ve ödül olarak Umreye gönderildi.Elazığ Havalimanı’nda gerçekleştirilen uğurlama programına, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, okul idarecilere ve öğrencilerin aileleri katıldı.

“İNŞALLAH BU TÜR ORGANİZASYONLAR DEVAM EDECEK”

İl Mili Eğitim Müdürü Gürtürk, bu tür organizasyonlara devam edeceklerini söyleyerek “ Bu gün öğrenciler dünden itibaren tatile girdiler inşallah. Geçen yıl temel dini bilgiler yarışmasında İçme Ortaokulumuz okullarda birinci olmuştu. Liselerde de merkez Anadolu Lisesi birinci olmuştu. Müftülüğümüz ile yaptığımız çalışmalarda müftülüğümüz bu organizeyi yapmıştı. Onlar tarafından götürülüyorlar. Öğrenciler benden götürmek onlardan. İnşallah bahtları açık olsun diyorum. Çocuklarımızdan da inşallah dua bekliyoruz. Ülkemizde içinde bulunduğu afrine girmiş askerlerimiz hepimizde orada ülkemize askerlerimize başarılar diliyorum. Güç diliyoruz kuvvet diliyoruz. İnşallah hocamızda burada fetih suresini okuyarak fetihlerimizi inşallah gerçekleştirmiş olacağız. Ben çocuklarımıza yolları açık olsun. Sayın hocamıza da müftümüze de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi yetiştiren öğretmenlere idarecilere de hepsine buradan teşekkür ediyorum. Toplam 6 öğrencimiz gidiyor. Derece yapan öğrencilerimiz. Hocamızla da görüştük. Bundan sonra inşallah bu tür organizasyonlar devam edecek öğrencilerimiz için” ifadelerini kullandı.

“ALLAH HAYIR ELİNDEN DE RAZI OLSUN”

İl Müftüsü Sarıkaya ise “Böyle bir programa mübarek mekâna göndermeye vesile olmamız nedeniyle Allah’a hamt ediyoruz” diyerek “ Sayın milli eğitim müdürümüz ifade ettiler. İl Milli Eğitim ile İl Müftülüğü arasında umre ödüllü temel dini bilgiler yarışması düzenlendi. Günü geldi çocuklarımız özellik ile yarıyıl tatilinde kutsal topraklara gönderiyoruz. Hocamın da dediği gibi 3 liseden 3 de ortaokulundan olmak üzere 6 öğrencimiz Türkiye Diyanet vakfı Elazığ Şubesi olarak finansını sağladık. Gönderiyoruz tabi Allah hayır elinden de razı olsun. Ben daha önce öğrenci grupları ile kutsal topraklara gittim. Gerçekten çok bereketli oluyor. Genç oldukları için yürekleri temiz yavrularımızın sağlık afiyet ile gidip gelmelerini temenni ediyorum. Bu arada Altın Çevre Kuran Kursumuzun Yusuf Gezer Hoca 31 öğrenci hafızlık belgesi aldı. O hafızlarınızda finanse ediyor. Şuanda onlarda solsun öyle bir organize yaptı. Onlarda gidiyorlar. Toplam da bu kafilede üniversite ve lise öğrencileri bulunduğu için toplam 168 kişilik bir grup. Bunların başında bizim din görevlilerimiz var. Din görevlisi olarak kafile başkanımız olarak da Eğitim Merkezimizde ki kırat hocamız o bulunacak” diye kaydetti.

“BEN YAVRULARIMIZA HAYIRLI OLSUN DİLİYORUM”

Müftü Sarıkaya “ Böyle bir programa mübarek mekâna göndermeye vesile olmamız nedeniyle Allah’a hamt ediyoruz.  Ya içeride ya da burada fetih suresini okuyarak Afrin de bu gün itibari ile biliyorsunuz başlayan vatanımızı ülkemizi hatta bırakın onu Suriye’deki Müslümanları ve belki de dünyada ki Müslümanları korumak ve gözetmek anlamında Türkiye biliyorsunuz üzerine düşeni yapıyor. Şuanda gençlerimiz orada nöbetler. Allah onlarında yar ve yardımcı olsun. Onun için biz burada bir fetih suresini okuyarak Fethi müjdeleyen rabbimizden bu operasyonda da bir tek kişinin bile burnu kanamadan dönmesini niyaz etme amacı ile böyle bir organize yapacağız. Zaten tüm Türkiye genelinde de Diyanet İşleri başkanımız Ali Erbey bunu mesaj olarak çekti. Bütün camilerimizde yatsıdan akşamdan başladı sabah namazına kadar da devam edecek olan bir program. Sabah namazında bizde İzzet paşa caminde inşallah böyle bir programı icra edeceğiz. Vakti hazırlıkları devletimiz yaptı bize düşen dua ettik. Manevi anlamda destek olmaktır. Ben yavrularımıza hayırlı olsun diliyorum. Güle güle gitsinler diliyorum. Bize dua etsinler. Bol dua etsinler. Öğrenciler Afrin operasyonunu unutmayacak. Orada mutlaka tabi ki inşallah güzel bir şekilde gönül Dünyaları gönül çantaları dolu olarak dönsünler diyoruz” şeklinde konuştu.

“KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMA”

Merkez Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Nebi Gerek, yarışmanın kaybedeni olmadığının altını çizerek “ Hem öğrencilerimiz gönderiyorum hem de bende gidiyorum. Geçen yıl bu yarışmayı organize etmiştik. Bu 3 öğrenci şuanda gidiyor ama ortaokuldan 57 tane ortaokul arasında birinciliği hak eden okulumuz gidiyor. Liselerde 67 tane lise arasında birinci olan okulumuz gidiyor. Öğrencilerimiz önce kendi okullarında dereceye giriyorlar. Ondan sonra ilde ki yarışmada okul birincilerini yaparak hatta yarışmanın sloganı olarak da şunu söylüyorduk. Kaybedeni olmayan yarışma. Şimdi onlar umreye gitmek ile kazandılar. Diğer öğrencilerimiz ise ilmihal ile yapılmıştı. İlmihâl bilgilerini öğrenmek ile kazanmış oldular. İnşallah bundan sonraki senelerde devam eder. Bu güzellik böyle sonlanmasın. Hep devam eder inşallah” dedi.

“NİCE ÖĞRENCİLERİMİZE NASİP OLUR”

İçme İlk ve Ortaokulu Okul Müdürü Fahri Karataş, öğrencileri umreye göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “ Öğrencilerimiz gidiyor. Çok mutluyuz ve duyguluyuz aynı zamanda. Allah kabul etsin diyoruz. Çocuklarımız inşallah orada bolca ümmete millete ve ülkemize Müslümanlarımıza dua edecekler. Ülkemizin de bu vesile ile aferine girmiş olması münasebeti ile kendilerinden istirham ettik dua etmelerini. İnşallah hayır ile gider hayır iler gelirler. Kendilerini tekrardan tebrik ediyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Müftülüğümüze teşekkür ediyoruz. Yarışmadan dolayı çocuklarımıza böyle güzel bir umre seyahati kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Ben buradan da yine yarışmayı hazırlayanlara da teşekkürlerimi dile getiriyorum. İnşallah bu tip yarışmalarımız daimi olarak yapılır. Böyle gencecik çocuklarımız tap taze iken kutsal toprakları görme. Peygamber efendimizin yanına gitme oraların ziyaret teme şerefi nice nice öğrencilerimize nasip olur diyoruz” diye konuştu.

Umreye gitmeye hak kazanan öğrenciler ise heyecanlı olduklarını söylediler.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2018, 17:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137