En İyi Şehirler Araştırması’nda Bölge İllerini Solladık

Türkiye'nin şartları en iyi şehirleri araştırması sonuçları açıklandı. Sonuçlarda Elazığ birçok ili geride bıraktı ve ilk 20’nin arasında yer aldı.

En İyi Şehirler Araştırması’nda Bölge İllerini Solladık

Forbes, "İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler" araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Araştırma, 94 başlıktaki veri setine göre hazırlandı.

Oluşan veri seti 4 ana kategoriden oluşuyor: Beşeri Sermaye ve Yaşanabilirlik, Marka Becerisi ve Yenilikçilik, Ticaret Becerisi ve Üretim Potansiyeli, Erişilebilirlik. İşte araştırmanın çarpıcı sonuçları...

Genel endeks puanı 30'un altında kalan tek kent Muş. Geçen sene 76'ncı sırada olan Muş’un tüm göstergelerinde gerileme oldu ve 29,71 puanla son sırada yer aldı.

Araştırmada Elazığ 19. Sırada yer aldı. Şehrin genel endeks puanı ise 50.53..

Araştırma sonuçlarına bakıldığında 19. Sırada yer alan Elazığ’dan önce hep büyükşehirler yer alıyor. Elazığ aynı zamanda doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinde ilk 20’ye giren tek il.

Araştırmada komşu illerinde sıralamaları belli oldu. Araştırmada sonuçlarında Bingöl 36,46 puanla 69’uncu sırada, Diyarbakır 37,38 puanla 65’inci, Tunceli 40,57 puanla 58’inci sırada yer alırken, Elazığ’ın en yakın komşusu Malatya 47,36 ile 28’inci sırada yer aldı.

HABER: KEVSER ÖZ
Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2019, 17:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Yalan
Yalan - 5 yıl Önce

Şehir içinde yollar köstebek yuvası gibi, sokaklar çöplük ve pislikten geçilmiyor bu nasıl 19. sırada oluş. Bir kentte temizlik ve yol yoksa o kentten bir cacık olmaz Forbes yalan yanlış değerlendirme yapmış.

SIRADAKİ HABER

banner137